FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci: Sharonov govor u UN-u "nevjerodostojan"

GAZA, 16. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski ministar GhassanAl-Khatib kritizirao je u petak govor izraelskog premijera ArielaSharona u kojem je pozvao Palestince da "dokažu da žele mir", tvrdećida su njegove izjave "nevjerodostojne, razočaravajuće i varljive".
GAZA, 16. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski ministar Ghassan Al-Khatib kritizirao je u petak govor izraelskog premijera Ariela Sharona u kojem je pozvao Palestince da "dokažu da žele mir", tvrdeći da su njegove izjave "nevjerodostojne, razočaravajuće i varljive".

"Bio je to govor s ciljem da se povlačenje iz Gaze pretvori u diplomatski dobitak, ni manje ni više", kazao je Al-Khatib.

"Nastavak politike kolonizacije i izgradnje zida govore da su Sharonove izjave nevjerodostojne i varljive", dodao je.

Al-Khatib je kazao da bi Palestincima bilo puno draže da je Sharon, nakon izraelskog povlačenja iz Gaze, pokazao spremnost da "nastavi bilateralne pregovore na temelju smjernica mirovnog plana".

Sharon je dan ranije u Općoj skupštini UN-a kazao da je "sada na Palestincima da dokažu da žele mir...te da je vrijeme da preuzmu svoje obveze glede suzbijanja terorizma i njegove infrastrukture".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙