FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon poziva Palestince da dokažu da žele mir

UJEDINJENI NARODI, 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijerAriel Sharon izjavio je u četvrtak kako je sada red na Palestincima dadokažu da žele mir nakon što se Izrael povukao iz pojasa Gaze, na štosu Palestinci poručili da je jedino rješenje potpuno izraelskopovlačenje s okupiranih područja.
UJEDINJENI NARODI, 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u četvrtak kako je sada red na Palestincima da dokažu da žele mir nakon što se Izrael povukao iz pojasa Gaze, na što su Palestinci poručili da je jedino rješenje potpuno izraelsko povlačenje s okupiranih područja.

U govoru pred Općom skupštinom UN-a, Sharon je kazao da Palestinci imaju pravo na vlastitu državu te da Izrael želi pomirbu s njima i sa svojim arapskim susjedima.

Palestince je također pozvao da "eliminiraju teror" i "kulturu mržnje" u odnosima s Izraelom.

"Sada je na Palestincima da dokažu da žele mir", rekao je Sharon.

"Palestinci će uvijek biti naši susjedi. Poštujemo ih i ne želimo njima vladati. Oni također zaslužuju slobodu i suvereni nacionalni entitet", rekao je.

Reagirajući na Sharonov poziv, palestinski čelnici u Gazi odgovorili su da je jedino rješenje potpuno izraelsko povlačenje s okupiranih područja.

"Problem može biti riješen jedino okončanjem okupacije koja je počela 1967. godine, poručio je glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙