FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas: Palestinci "savršeno kontroliraju" stanje u Gazi

RAFAH, 15. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abasrekao je u četvrtak da njegova vlast "savršeno nadzire" stanje upojasu Gaze, u odgovoru izraelskom premijeru Arielu Sharonu koji jepovezao napredak u mirovnom procesu s mirom na tom palestinskomteritoriju.
RAFAH, 15. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abas rekao je u četvrtak da njegova vlast "savršeno nadzire" stanje u pojasu Gaze, u odgovoru izraelskom premijeru Arielu Sharonu koji je povezao napredak u mirovnom procesu s mirom na tom palestinskom teritoriju.

"Mislim da Palestinci savršeno nadziru stanje u pojasu Gaze", rekao je Abas novinarima tijekom posjeta Rafahu, na granici s Egiptom.

Tisuće Palestinaca su ilegalno prešle tu granicu nakon povlačenja izraelske vojske u ponedjeljak kako bi se srele sa svojim obiteljima ili za nabavke u egipatskom dijelu Rafaha.

Brojni Palestinci su se također upustili u pretraživanja na mjestima bivših naselja odnoseći sve što su našli u ruševinama.

Sharon je u srijedu u New Yorku rekao da će na Bliskom istoku zavladati mir kada palestinska samouprava u potpunosti preuzme kontrolu evakuiranih područja u pojasu Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙