FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stotine Palestinaca silom se probile iz Gaze u Egipat

RAFAH, 16. rujna 2005. (Hina/AP) - Stotine Palestinaca probile su se upetak kroz kordone palestinskih i egipatskih službi sigurnosti nagranici pojasa Gaze i prešle u Egipat, prkoseći time pokušajimapalestinskih i egipatskih vlasti da osiguraju granicu.
RAFAH, 16. rujna 2005. (Hina/AP) - Stotine Palestinaca probile su se u petak kroz kordone palestinskih i egipatskih službi sigurnosti na granici pojasa Gaze i prešle u Egipat, prkoseći time pokušajima palestinskih i egipatskih vlasti da osiguraju granicu.

Već drugi dan zaredom masa Palestinaca uspjela se probiti preko granice, čime se pokazalo da nove mjere za uspostavu reda, prihvaćene u petak ujutro, nisu dale rezultata.

Incident je počeo kad su Palestinci koji su čekali u redu za prelazak granice na neformalnom graničnom prijelazu Saladin u Rafahu počeli kamenjem gađati pripadnike svojih snaga sigurnosti.

Kad su se oni maknuli, masa se probila kroz granični prijelaz i sukobila s egipatskim policajcima. Policajci su ih pokušali zaustaviti, ali su bili nadjačani, te su stotine Palestinaca ušle na egipatski teritorij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙