FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael traži uspostavu reda na granici Gaze i Egipta

JERUZALEM, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar obrane ShaulMofaz zatražio je od Palestinske uprave da uspostavi red u Pojasu Gazei zaustavi "nekontrolirano" prelaženje egipatske granice od stranePalestinaca , izvijestio je u srijedu Izraelski radio.
JERUZALEM, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz zatražio je od Palestinske uprave da uspostavi red u Pojasu Gaze i zaustavi "nekontrolirano" prelaženje egipatske granice od strane Palestinaca , izvijestio je u srijedu Izraelski radio.

Izrael je to zatražio nakon što su tisuće Palestinaca u ponedjeljak i utorak nekontrolirano prelazili granicu preko tzv. koridora Philadelphia. Navala na taj granični prijelaz je uslijedila nakon povlačenja izraelske vojske.

Egipatski vojnici, koji su na tom dijelu granice zamijenili izraelske, nisu intervenirali pri masovnom prelaženju Palestinaca iz Gaze u Egipat i obrnuto.

Izrael je osim Palestinaca prozvao i Egipat, zatraživši od Kaira da žurnije rasporedi svoje vojnike na granici i uspostavi red. Izrael je, u slučaju da se kaos na granici nastavi, također zaprijetio neispunjavanjem određenih vojnih i civilnih obveza prema Palestincima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙