FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

DŽAKARTA - Zrakoplov tipa Boeing 737 indonezijskog lokalnog avioprijevoznika Mandala Airlinesa srušio se u ponedjeljak rano ujutro neposredno nakon uzlijetanja i pao na stambenu četvrt u gradu Medanu tako da se strahuje da bi broj žrtava, što u zrakoplovu što na tlu, mogao biti veći i od 100 osoba. Prema upravi aviokompanije, u zrakoplovu se nalazilo ukupno 117 putnika i članova posade. Dužnosnici bolnice u Medanu, glavnome gradu pokrajine Sjeverne Sumatre novinarima su kazali da su među poginulima i stanovnici stambene četvrti grada na koju se zrakoplov srušio. Glasnogovornik guvernera Sjeverne Sumatre Edi Sofyan izjavio je da za sada nema izvješća o preživjelima. Također je kazao kako se u zrakoplovu nalazio i guverner pokrajine. Zrakoplov koji je letio na liniji Medan-Džakarta srušio se neposredno po uzlijetanju, oko 500 metara iza uzlijetne piste, rekao je ministar prometa Hatta Radjasa.

SARAJEVO - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown najavio je kako će poduzeti kaznene mjere protiv Srpske demokratske stranke (SDS) zbog njezina protivljenja preustroju policijskih snaga u BiH. Britanski je diplomat, u intervjuu kojega je u ponedjeljak objavio "Dnevni avaz", kazao kako će, ne promijene li predstavnici vlasti Republike Srpske svoje stajalište, biti propuštena prilika da BiH do desete obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma počne pregovore s Europskom unijom o stabilizaciji i pridruživanju. "U tom slučaju jasno i nedvojbeno okrivit ću za to Srpsku demokratsku stranku (SDS)", kazao je Ashdown.

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borislav Paravac ponovo će za veleposlanika BiH u Zagrebu predložiti osobu neprihvatljivu hrvatskim vlastima, tvrdi u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz". Uoči sjednice Predsjedništva BiH najavljene za srijedu kada bi se trebalo raspravljati o novom kandidatu za veleposlaničko mjesto u Hrvatskoj, ovaj list prenosi kako postoje naznake da će Paravac za tu dužnost predložiti Dragana Božanića, nekadašnjeg novinara i bliskog suradnika Radovana Karadžića iz ratnog razdoblja. "Avazov" izvor u državnoj vlasti BiH drži kako je već unaprijed svima jasno da Božanićeva kandidatura neće proći odnosno da nema nikakvih izgleda da on dobije suglasnost Hrvatske za preuzimanje veleposlaničke dužnosti.

BAGDAD - Tridesetak naoružanih muškaraca dovezlo se u ponedjeljak rano ujutro u 10 automobila ispred zgrade iračkog ministarstva unutarnjih poslova otvorivši jaku vatru, pri čemu su poginula dvojica policajaca, a petorica su ranjena, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Naoružana skupina pucala je iz strojnica te je na zgradu bacala granate, izazvavši veliko iznenađenje među policajcima s obzirom da je napad uslijedio po bijelom danu, u središtu grada na zgradu ministarstva koja je vrlo dobro čuvana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙