FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Feministička stranka spremna za izbore u Švedskoj

OREBRO, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Feministička inicijativa (FI),politička stranka koju čine samo žene, natjecat će se naparlamentarnim izborima u Švedskoj za godinu dana, odlučeno je unedjelju na osnivačkom kongresu FI u švedskom gradu Orebrou, a anketepredviđaju da će stranka sigurno proći izborni prag od četiri posto.
OREBRO, 12. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Feministička inicijativa (FI), politička stranka koju čine samo žene, natjecat će se na parlamentarnim izborima u Švedskoj za godinu dana, odlučeno je u nedjelju na osnivačkom kongresu FI u švedskom gradu Orebrou, a ankete predviđaju da će stranka sigurno proći izborni prag od četiri posto.

Program stranke uključuje borbu za izjednačavanje plaća muškaraca i žena, borbu protiv muške dominacije u javnim sektorima i iskorjenjivanje nasilja u obitelji.

Stranačka platforma također poziva na napuštanje zakonske kontrole nad brakovima i istospolnim partnerstvima, kao i zalaganje za pravo da žene nose muška prezimena i obrnuto.

Švedski analitičari smatraju da je na ovom kongresu radikalna unutarstranačka feministička struja odnijela prevagu nad umjerenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙