FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader na proslavi godišnjice Solidarnosti i sastanku EPP-a

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader boravit će u srijedu i četvrtak u Poljskoj, gdje će u Gdanjskusudjelovati na proslavi obilježavanja 25. obljetnice osnivanjasamostalnog i neovisnog sindikata Solidarnost te potom i na sastankuGrupe EPP-ED, Europske pučke stranke i Europskih demokrata, najjačefrakcije u Europskom parlamentu.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader boravit će u srijedu i četvrtak u Poljskoj, gdje će u Gdanjsku sudjelovati na proslavi obilježavanja 25. obljetnice osnivanja samostalnog i neovisnog sindikata Solidarnost te potom i na sastanku Grupe EPP-ED, Europske pučke stranke i Europskih demokrata, najjače frakcije u Europskom parlamentu.

Gdanjsk, lučki grad na Baltičkom moru, kolijevka prvog neovisnog i samostalnog sindikata u nekadašnjem sovjetskom bloku, bit će domaćinom središnje proslave obilježavanja godišnjice osnutka ovoga sindikata, što se održava u srijedu. Hrvatski premijer sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji "Od Solidarnosti do slobode" i "Solidarnost za budućnost", na kojoj će se okupiti niz europskih čelnika te predstavnika europskih i drugih međunarodnih institucija, a potom i na svetoj misi koju će na gdanjskom Trgu Solidarnosti koncelebrirati krakovski nadbiskup Stanislaw Dziwisz. Tijekom trajanja konferencije premijer Sanader održat će, kako je najavljeno, niz bilateralnih sastanaka. Prigodne svečanosti, koje se održavaju na dan usvajanja 21 zahtjeva štrajkaša i postizanja tzv. kolovoških sporazuma kojim se potvrđuje osnivanje Solidarnosti, završit će ceremonijom potpisivanja Povelje o osnivanju Europskog centra Solidarnosti, koji će biti podignut u tome gradu, a koju će uz osnivače potpisati i šefovi izaslanstava.

Boravak premijera Sanadera u Poljskoj bit će prigoda i za više bilateralnih susreta s premijerima zemalja članica EU.

Drugog dana boravka u Gdanjsku, hrvatski će premijer sudjelovati i na sastanku Europske pučke stranke, na kojem će, kako je najavljeno, govoriti u sklopu teme "EU i susjedstvo". Premijer Sanader sastat će se i s članom Europskog parlamenta i vođom poljskog izaslanstva u skupini EPP-ED te potpredsjednikom u Europskom parlamentu Jacekom Saryuszom-Wolskim, kao i s predsjednikom kluba zastupnika Građanske platforme u poljskom parlamentu Janom Rokitom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙