FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjećanje na pogibiju Marijana Celjaka, dozapovjednika 57. samostalnog bataljuna

SISAK, 16. rujna 2005. (Hina) - U povodu 14 godina od pogibije prvogdozapovjednika sisačkog 57. samostalnog bataljuna i jednog odorganizatora obrane Siska na početku srpske agresije 1991., MarijanaCeljaka, predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 57.samostalnog bataljuna "Marijan Celjak", Koordinacije udruga izDomovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, sisačkeRadarske postaje te poduzeća Termoelektrana i JANAF položili suvijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja u Šašinoj Gredi i nagroblju Strelečko,
SISAK, 16. rujna 2005. (Hina) - U povodu 14 godina od pogibije prvog dozapovjednika sisačkog 57. samostalnog bataljuna i jednog od organizatora obrane Siska na početku srpske agresije 1991., Marijana Celjaka, predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 57. samostalnog bataljuna "Marijan Celjak", Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, sisačke Radarske postaje te poduzeća Termoelektrana i JANAF položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja u Šašinoj Gredi i na groblju Strelečko,

Predsjednik sisačke Udruge hrvatskih branitelja 57. samostalnog bataljuna, Darko Pavlak, podsjetio je da je Marijan Celjak kao dozapovjednik prve dragovoljačke obrambene postrojbe u Domovinskom ratu, poginuo na današnji dan prije 14 godina, kod radarske baze tadašnje JNA u Šašinoj Gredi za vrijeme pregovora o predaji vojarne Jugoslavenske vojske.

Istaknuo je kako je Celjak bio jedan od organizatora obrane Siska i Banovine u Domovinskom ratu, te je kao prvi dozapovjednik sisačkog 57. samostalnog bataljuna svim dragovoljcima i braniteljima na sisačkom području tih prvih dana obrane Siska i Hrvatske od srpske agresije bio uzor hrabrosti, sposobnosti i domoljublja.

"Marijan je bio jedan dičan i presvijetli lik, a njegova smrt dogodila se na početku stvaranja slobodne Hrvatske, koju je toliko volio i za koju je žrtvovao svoj život", rekao je Pavlak.

Obilježavanju obljetnice pogibije Marijana Celjaka bili su nazočni predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije i prvi ratni zapovjednik sisačkog 57. samostalnog bataljuna Antun Bobetko, zamjenik zapovjednika Radarske postaje Sisak poručnik Damir Prevarek, zamjenik gradonačelnika Siska Ibrahim Novljaković, te Celjakovi ratni suborci i prijatelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙