FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed udruge nestalih i ubijenih u Brčkom

BANJA LUKA, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici Udruge nestalih iubijenih Bošnjaka u distriktu Brčko uputili su prosvjed vlastima togagrada koje, kako tvrde, ništa nisu učinile kako bi se pronašla tijelatijekom rata stradalih Bošnjaka i Hrvata te kaznile njihove ubojice,službeno je u utorak priopćeno iz Udruge.
BANJA LUKA, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Predstavnici Udruge nestalih i ubijenih Bošnjaka u distriktu Brčko uputili su prosvjed vlastima toga grada koje, kako tvrde, ništa nisu učinile kako bi se pronašla tijela tijekom rata stradalih Bošnjaka i Hrvata te kaznile njihove ubojice, službeno je u utorak priopćeno iz Udruge.

Predstavnici Udruge su na konferenciji za novinare, koja je organizirana u utorak u povodu Međunarodnog dana nestalih, izvijestili kako je tijekom rata u Brčkom ubijeno između 500 i 600 Bošnjaka i Hrvata.

Unatoč tome, do danas je, i to uz pomoć istražitelja Haškoga tribunala, otkrivena samo jedna masovna grobnica u kojoj se nalazilo 66 tijela ubijenih osoba.

"U slučaju da tužiteljstvo i vlasti distrikta Brčko u najskorije vrijeme ne predoče rezultate istrage o zločinima i zločincima u Brčkom, Udruga nestalih i ubijenih će otpočeti kontinuirane javne prosvjede", izjavio je predsjednik udruge Sead Zahirović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙