FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Opatiji počeli 9. susreti hrvatskih turističkih djelatnika

OPATIJA, 20. rujna 2005. (Hina) - Radnim sastancima turističkihstrukovnih udruga i grupacija, koje djeluju pri Hrvatskoj gospodarskojkomori (HGK), u Opatiji su danas poslijepodne počeli dvodnevni 9.susreti hrvatskih turističkih djelatnika, koje zajednički organizirajuHGK i Hrvatska radiotelevizija.
OPATIJA, 20. rujna 2005. (Hina) - Radnim sastancima turističkih strukovnih udruga i grupacija, koje djeluju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), u Opatiji su danas poslijepodne počeli dvodnevni 9. susreti hrvatskih turističkih djelatnika, koje zajednički organiziraju HGK i Hrvatska radiotelevizija.

Ove se godine ti susreti, kako se doznaje od organizatora, prvi put održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora.

Na poslijepodnevnim radnim sastancima u opatijskom hotelu Ambasador okupilo se stotinjak predstavnika iz desetak turističkih udruga, grupacija i zajednica pri HGK, ali i Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH). Uz izvješća o radu i ocjenu ovogodišnje sezone, predstavnici udruga dogovarali su se i za nastup na sutrašnjem Hrvatskom turističkom forumu, gdje će o turističkim aktualnostima i poslovanju razgovarati s predstavnicima hrvatske Vlade.

Od predstavnika tih udruga doznaje se kako se ova sezona ocjenjuje uspješnom iako hotelijeri ističu da će se pravi rezultat znati tek kada stignu devetomjesečna financijska izvješća. Predsjednik Predsjedništva HUH-a Franco Palma pritom naznačuje da bi financijski rezultati ipak mogli biti u nešto slabijem porastu od fizičkih pokazatelja.

No, kako dodaje, ova je sezona na svim razinama odrađena kvalitetnije nego prijašnjih godina, a posebno je istaknuo veći angažman lokalne uprave na organiziranju raznih manifestacija, te medijsko praćenje događaja u turizmu. Palma je pohvalio i Hrvatsku televiziju koja je tijekom ljeta imala dosta turističkih emisija, obilazila teren te sudjelovala u kreiranju kulturnih i drugih sadržaja.

Svi predstavnici udruga sutra će navečer prisustvovati i dodjeli tradicionalnih nagrada HRT-a - "Turistički cvijet, kvaliteta za Hrvatsku 2005.", a koje će se u Opatiji dodijeliti najboljim turističkim ljetovalištima, tvrtkama i pojedincima. Susreti se nastavljaju sutra u jutarnjim satima Hrvatskim turističkim forumom, na kojem se očekuju predstavnici resornoga ministarstva, te Ministarstva financija, koji će u razgovoru s turističkim djelatnicima donijeti zaključke i ocjene ovogodišnje sezone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙