FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: predstavljena Udruga trgovaca "051" Rijeka

RIJEKA, 9. rujna 2005. (Hina) - Dvadesetak vlasnika trgovačkih radnjiprehrambenim i neprehrambenim proizvodima na malo osnovalo je Udrugutrgovaca "051" Rijeka s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa iopstanka na tržištu, rečeno je danas na predstavljanju te Udruge uObrtničkoj komori Primorsko-goranske županije.
RIJEKA, 9. rujna 2005. (Hina) - Dvadesetak vlasnika trgovačkih radnji prehrambenim i neprehrambenim proizvodima na malo osnovalo je Udrugu trgovaca "051" Rijeka s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa i opstanka na tržištu, rečeno je danas na predstavljanju te Udruge u Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije.

Udruga malih trgovaca osnovana je u početku lipnja ove godine uz stručnu potporu Komore, a jedan od njenih glavnih zadataka bit će iznalaženje rješenja za osiguranje što boljeg položaja na tržištu, odnosno što kvalitetnije suradnje malih trgovaca i veletrgovina.

Predsjednik Udruge Robert Fućak istaknuo je da je veliki broj inozemnih trgovačkih lanaca ugrozio opstanak i doveo u težak položaj male trgovce kojih samo u Primorsko-goranskoj županiji ima oko 2000.

Udruga trgovaca "051" Rijeka redovito će izvještavati članove o cijenama proizvoda i usluga, dogovarati što bolje uvjete nabavke i plaćanja robe te nabavku robe u većim količinama radi postizanja boljih cijena.

Udruga će organizirati promidžbene prodaje, promidžbu Udruge kod dobavljača i kupaca, ugovarati akcijske prodaje s dobavljačima te organizirati seminare o porezima i inspekcijama.

Predsjednik Ceha trgovine pri županijskoj Obrtničkoj komori Branko Vukelić kazao je da slične udruge postoje i uspješno djeluju u Međimurju i Sisku.

Potkraj rujna Udruga trgovaca "051" Rijeka održat će skupštinu nakon koje se očekuje da udruzi pristupi ukupno oko 100 članova koji imaju oko 300 trgovačkih objekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙