FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: o proslavi 15. obljetnice akcije "Otkos 10"

BJELOVAR, 14. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Udruge dragovoljaca iveterana Domovinskog rata Đuro Dečak i predsjednik podružnice teudruge Bjelovarsko-bilogorske županije Đuro Crvenac sa županom DamiromBajsom razgovarali su o proslavi 15. obljetnice akcije "Otkos 10",suorganizator koje će iduće godine biti Županija.
BJELOVAR, 14. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Đuro Dečak i predsjednik podružnice te udruge Bjelovarsko-bilogorske županije Đuro Crvenac sa županom Damirom Bajsom razgovarali su o proslavi 15. obljetnice akcije "Otkos 10", suorganizator koje će iduće godine biti Županija.

Istaknuto je da nije bilo akcije "Otkos 10", 14. obljetnica koje je nedavno proslavljena konjaničkim maratonom od Bjelovara do Lipika, da ne bi bilo ni akcija "Bljeska" i "Oluje", jer tada Hrvatska nije imala toliko oružja i organizirane vojno-policijske snage kao 1995.

Unatoč tomu, rečeno je, u "Otkosu" je oslobođeno 110 sela na bilogorskom i papučkom području, a potisnute su postrojbe srpskih terorista i zloglasni banjolučki korpus tzv. JNA, koji su htjeli presjeći Podravsku magistralu, a time i Hrvatsku na dva dijela.

Naglašeno je kako se u javnosti malo zna o važnosti te akcije te se, kako bi se potvrdio njezin status, bez umanjivanja vrijednost drugih akcija, pri Uredu predsjednika Mesića ustanovljuje medalja "Otkos 10".

Đuro Dečak je rekao da Udruga koje je on predsjednik sada ima oko 227.000 članova, od kojih je 3500 iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Naglasio je i kako će Udruga od Vlade tražiti da joj daruju neke od turističkih objekata na jadranskoj obali u vlasništvu MORH-a kako bi se uredila i u njima mogla odmarati djeca branitelja slabije imovinskog stanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙