FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bez preustroja policije BiH neće biti pregovora s EU prije 2007.

SARAJEVO,13. rujna(Hina) - Ako Bosna i Hercegovina ne ispuni uvjetepotrebne za početak pregovora s Europskom unijom o stabilizaciji ipridruživanju do kraja ove godine, na novu priliku morat će čekatinajmanje još dvije godine, izjavio je u utorak u Sarajevuglasnogovornik Ureda Visokog predstavnika za BiH (OHR) Mario Brkić.
SARAJEVO,13. rujna(Hina) - Ako Bosna i Hercegovina ne ispuni uvjete potrebne za početak pregovora s Europskom unijom o stabilizaciji i pridruživanju do kraja ove godine, na novu priliku morat će čekati najmanje još dvije godine, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik Ureda Visokog predstavnika za BiH (OHR) Mario Brkić.

Komentirajući jučerašnju odluku dužnosnika Republike Srpske da još jednom odlože raspravu o preustroju policije u BiH i odlučivanje o tom pitanju prepuste entitetskom parlamentu, Brkić je novinarima kazao kako je jasno da dalje približavanje Europskoj uniji ovisi o ispunjenju dobro poznatih uvjeta o kojima se ne može pregovarati.

On je podsjetio kako EU od BiH jasno traži da policijske ovlasti prenese s entiteta na državu, da onemogući političke utjecaje na policiju i da policijske regije ustroji sukladno načelima učinkovitosti.

"Ne učini li se to sada, nova prilika za pregovore EU sigurno se neće ukazati prije 2007. godine", kazao je glasnogovornik OHR-a.

Nakon posljednjeg kruga razgovora o preustroju policije, održanog u ponedjeljak u Banjoj Luci, predstavnici Republike Srpske odbili su dati suglasnost na predloženi sporazum i zatražili očitovanje enitetskog parlamenta.

Uoči sjednice i suočena s velikim pritiskom Europske unije, Vlada RS u utorak je Parlamentu uputila prijedlog da prihvati predloženi model preustroja policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙