FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznene mjere protiv SDS-a

SARAJEVO,22. rujna 2005.(Hina) - Ured Visokog predstavnika (OHR) zaBosnu i Hercegovinu objavio je u četvrtak kasno poslije podne da jepoduzet niz mjera protiv Srpske demokratske stranke (SDS) zbog kršenjaranijih odluka o blokadi svih računa te stranke i strogom nadzoru nadnjenim financijskim poslovanjem.
SARAJEVO,22. rujna 2005.(Hina) - Ured Visokog predstavnika (OHR) za Bosnu i Hercegovinu objavio je u četvrtak kasno poslije podne da je poduzet niz mjera protiv Srpske demokratske stranke (SDS) zbog kršenja ranijih odluka o blokadi svih računa te stranke i strogom nadzoru nad njenim financijskim poslovanjem.

U priopćenju se objašnjava da je ministrici financija Republike Srpske (RS) Svetlani Cenić naređeno podnošenje izvješća OHR-u do 3. listopada o 17 protuzakonitih uplata na račun ogranka SDS-a u Doboju.

Dobojskoj organizaciji SDS-a istodobno je naređeno da vrati sav donirani novac i to također do 3. listopada.

SDS u Doboju od sada će morati podnositi detaljna mjesečna izvješća o svim novčanim transakcijama a istodobno je naređeno da se sve buduće uplate za potrebe stranke obavljaju samo preko jednog računa.

"Nepostupanje sukladno ovoj odluci smatrat će se protudaytonskim djelovanjem. Vodstvo i članovi SDS-a moraju se natjerati da shvate kako je praksa krađe, korupcije i trgovanja 'ispod stola' neprihvatljiva", izjavio je povodom donošenja ovih odluka Visoki predstavnik Paddy Ashdown.

On je istaknuo da će OHR od sada provoditi politiku "nulte tolerancije" prema političkoj korupciji za što je primjer ponašanje SDS-a.

Prošlog tjedna član Predsjedništva BiH Borislav Paravac optužen je da je osobno obavio jednu od niza nezakonitih uplata SDS-u.

Iako to u priopćenju ne stoji, nametanje dodatne kontrole nad SDS-ovim financijama očevidno je dio strategije kažnjavanja te stranke zbog odbijanja njenih predstavnika u vlasti da prihvate reformu policije u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙