FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija RS mora prestati s politiziranjem istraga

SARAJEVO,20. rujna(Hina) - Povjerenik Policijske misije Europske unijeu Bosni i Hercegovini (EUPM) Kevin Carty upozorio je ministraunutarnjih poslova Republike Srpske Darka Matijaševića kako moraprestati politizirati rad entitetske policije, izjavila je u utorakglasnogovornica EUPM-a Zinaida Ilarija.
SARAJEVO,20. rujna(Hina) - Povjerenik Policijske misije Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUPM) Kevin Carty upozorio je ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Darka Matijaševića kako mora prestati politizirati rad entitetske policije, izjavila je u utorak glasnogovornica EUPM-a Zinaida Ilarija.

Ona je novinarima u Sarajevu kazala kako je povjerenik Carty pismom upozorio ministra Matijaševića da održavanjem niza konferencija za novinstvo na kojima se iznose podaci o navodnim ratnim zločinima počinjenim nad Srbima samo dovodi u pitanje tajnost istraga i onemogućava profesionalno postupanje policije i istražitelja.

"Očevidno je da u takvim istupima prevladavaju politički umjesto policijskih motiva", kazala je Ilarija.

Slično upozorenje prošlog tjedna Matijaševiću je upućeno i iz Ureda Visokog predstavnika za BiH (OHR), a ostavljen mu je rok da se do 21. rujna očituje o istupima tijekom kojih su iznošeni podaci o istragama što su u tijeku.

Ti istupi uključuju i drastične slučajeve poput tvrdnji da je tijekom rata samo u Sarajevu ubijeno deset tisuća Srba za što nisu pruženi nikakvi dokazi.

Međunarodne organizacije u BiH drže kako se ovime zapravo pokušava voditi politička kampanja čime se ujedno onemogućava tužiteljima da nesmetano obave svoj posao do kraja.

Uz iznošenje podataka o osobama koje bi mogle biti optužene za ratne zločine nad Srbima u BiH, dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova RS u posljednje vrijeme novinarima su predstavljali i različite propagandne materijale tretirajući ih kao dokaz o nastavku djelovanju islamskih terorista u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙