FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada

ŠIBENIK, 28. rujna 2005. (Hina) - U povodu 29. rujna, Dana gradaŠibenika i blagdana njegova zaštitnika sv. Mihovila, u šibenskomkazalištu održana je danas svečana sjednica Gradskog vijeća na kojojsu zaslužnim Šibenčanima dodijeljene nagrade i priznanja .
ŠIBENIK, 28. rujna 2005. (Hina) - U povodu 29. rujna, Dana grada Šibenika i blagdana njegova zaštitnika sv. Mihovila, u šibenskom kazalištu održana je danas svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim Šibenčanima dodijeljene nagrade i priznanja .

Nagradu za životno djelo dobili su Ante Mladen Friganović za uspjehe u znanstvenom radu i Stjepan Sirovica za uspješan rad u području zdravstva i publicistike.

Nagrade grada Šibenika za 2005. dobili su - Špiro Guberina za višegodišnje uspješno glumačko stvaralaštvo, Ivo Mikuličin za kulturnu i sportsku djelatnost, Pero Mioč za redateljski i književni rad, te Vlatka Novak za doprinos liječenju hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a .

Plakete grada Šibenika dodijeljene su Zvonimiru Milošu Božikovu za promicanje tjelesne i zdravstvene kulture u radu s učenicima, te Ćirilu Striki za doprinos u protupožarnoj zaštiti.

Čestitajući nagrađenima, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak istaknuo je da se treba prisjetiti svih samozatajnih Šibenčanki i Šibenčana koji su "svojim životom i radom kroz stoljeća stvarali tradiciju, šibensku, hrvatsku i europsku".

Poljičak je podsjetio i da je Šibenik najstariji samorodni hrvatski grad na istočnoj obali Jadrana, da ga je na Božić 1066. u svojoj darovnici prvi put spomenuo jedan od najmoćnijih hrvatskih kraljeva Petar Krešimir IV.

Dodao je kako od 1993., kada je utemeljeno šibensko Gradsko vijeće, u njegovu radu nije bilo izgreda ni nedemokratskog ponašanja.

Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić kazala je kako nakon rata Šibeniku u idućim godinama predstoje velike bitke za brži gospodarski razvoj. Istaknula je da u ostvarenju visokih ciljeva, koje je postavila ova gradska vlast, Šibenčanima treba zajedništvo, bez obzira na sve političke i ostale različitosti.

Od projekata ostvarenih u ovoj godini izdvojila je dovršenje gradske knjižnice, otvaranje zimskog bazena, kreditiranje poduzetničke djelatnosti, te uređenje javnih gradskih površina za koje je utrošeno osam milijuna i 300 tisuća kuna.

Šibenski biskup Ante Ivas podsjetio je kako se Šibenik u prošlosti "više puta krvavo borio, na život i smrt, ali je uvijek pobijedio njegov mihovilovski duh".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙