FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ogulin: proslavljen Dan grada i blagdan Župe sv. Križa

OGULIN, 14. rujna 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća iPoglavarstva grada Ogulina te misnim slavljem danas je proslavljen Dangrada i blagdan Župe sv. Križa.
OGULIN, 14. rujna 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Poglavarstva grada Ogulina te misnim slavljem danas je proslavljen Dan grada i blagdan Župe sv. Križa.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ujedno kum grada Ogulina, rekao je da je napredak toga grada iz godine u godinu vidljiv i u gospodarstvu i kulturi i školstvu i športu. To je, dodao je, plod "dobra upravljanja gradom" jer "gradsko vodstvo služi gradu i građanima". Ustvrdio je da u Ogulinu vlada "solidarnost koja nerijetko manjka u drugim hrvatskim krajevima" te da je solidarnost i zajedništvo "zalog za nove uspjehe Ogulina". Predsjednik Hrvatskog sabora naglasio je da se svaka politika mjeri "samo jednim metrom, a to je jesmo li i koliko u službi svoga naroda i domovine".

Izaslanik predsjednika države Siniša Tatalović čestitao je Ogulinu na "ubrzanu razvoju grada što nije samo plod povoljna geostrateškog položaja u vrijeme cestogradnje nego i marljiva i znalačkog upravljanja gradom". Istaknuo je da "Ogulin, kao uostalom i Hrvatska u okrilju ujedinjene Europe, ima dobru razvojnu perspektivu".

Na sjednici su najzaslužnijim građanima uručena i javna priznanja Gradskog vijeća: saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić dobio je priznanje za životno djelo jer je, kako je rečeno, kao bivši gradonačelnik "svojim djelovanjem omogućio da grad sa skromnim mogućnostima od 1997. do danas postane perspektivan" i "grad s vidljivim tragovima njegova djelovanja u svim životnim područjima".

Javno priznanje za stvaralački rad, posebno za unaprjeđenje obrtništva u ogulinskom kraju, dobio je predsjednik Udruženja obrtnika Branko Poljak, a javno priznanje za stvaralački rad, posebno u školstvu, ravnatelj Obrtničko tehničke škole Milan Poljak.

Zahvalivši u ime dobitnika, Ivan Vučić je rekao da su njihova javna priznanja "samo znak da je njihov rad za dobrobit Ogulina, Karlovačke županije i Hrvatske na pravome putu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙