FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnik nacionalnih manjina iz RH pozvao na suradnju s manjinama u SiCG

SUBOTICA, 16. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Vijeća srpske nacionalnemanje Grada Zagreba i predsjednik Koordinacije nacionalnih manjinaGrada Zagreba David Orlović u petak se zauzeo za suradnju srpskemanjine u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji budući da ih na to, kako jekazao, upućuje situacija u kojoj se nalaze u svojim domicilnimdržavam.
SUBOTICA, 16. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manje Grada Zagreba i predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba David Orlović u petak se zauzeo za suradnju srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji budući da ih na to, kako je kazao, upućuje situacija u kojoj se nalaze u svojim domicilnim državam.

"U sličnoj smo poziciji jer je riječ o značajnim manjinama, kako po broju ljudi tako i po povijesnoj prisutnosti, a i srpska u Hrvatskoj i hrvatska u Srbiji nove su manjine i nemaju razvijenu manjinsku strukturu", rekao je Orlović ističući prednosti suradnje dvije zajednice na planu poboljšanja njihova položaja u domicilnim državama.

Orlović predvodi izaslanstvo Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba u posjetu Subotici i tamošnjim institucijama nacionalnih manjina namijenjenom, kako je rekao, uspostavi izravne komunikacije nacionalnih manjina u susjednim državama.

Tijekom dvodnevnog boravka u Subotici Koordinacija je posjetila sjedište lokalne samouprave, Subotičku biskupiju, predstavnike Srpske pravoslavne crkve, a o položaju manjina razgovarali su i s predsjednicima Hrvatskog i Mađarskog nacionalnog vijeća u SiCG.

U izaslanstvu Koordinacije sudjeluju predstavnici srpske, albanske, bošnjačke, češke, mađarske, makedonske, romske i slovenske nacionalne manjine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙