FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene nagrade "Drago Gervais" Davidu Kabalinu i Ladi Puljizević

RIJEKA,28. rujna 2005.(Hina) - Davidu Kabalinu i Ladi Puljizević danassu u riječkoj Gradskoj vijećnici uručene nagrade Grada Rijeke "DragoGervais"
RIJEKA,28. rujna 2005.(Hina) - Davidu Kabalinu i Ladi Puljizević danas su u riječkoj Gradskoj vijećnici uručene nagrade Grada Rijeke "Drago Gervais"

David Kabalin dobio je nagradu u kategoriji objavljenog književnog djela na čakavštini za zbirku poezije "Barčica j'armana, slebron okovana". Prosudbena komisija, u sastavu Ljubomir Stefanović, Laura Marchig, Daniel Načinović, Sibila Petlevski i Milorad Stojević, u obrazloženju je istaknula Kabalinovo ustrajno bavljenje pjesništvom u razdoblju dužem od pet desetljeća navevši da se nagrada dodjeljuje i zbog toga, a ne samo za ovu knjigu.

Komisija je ocijenila da Kabalin stvara cjelovit i bogat poetski svijet čije se iščitavanje uvijek vraća prepoznavanju neprolaznih i temeljnih ljudskih vrijednosti.

Ova nagrađena knjiga njegovo je 13. djelo. U svojim pjesmama uglavnom se vraća djetinjstvu i mladosti te odrastanju na primorskoj krševitoj zemlji.

Lada Puljizević nagrađena je za kratki roman "Cipele za padanje". Sibila Petlevski ustvrdila je da će autorica zasigurno lako pronaći izdavača za ovo djelo. Kazala je da je riječ o "tvrdokuhanoj novoj ženskoj prozi urbane tematike" te da Puljizević piše ironično i depatetizirano.

Puljizević je rođena 1966. u Zagrebu, gdje živi i radi. Do sada je više puta nagrađivana za svoje, uglavnom kratke priče na natječajima u tiskanim medijima ili na internetskim portalima.

Književna nagrada "Drago Gervais" dodjeljuje se od 1961. godine. Do 1967. dodjeljivala se svake godine, a od tada u dvogodišnjim razdobljima. Ove je godine prvi put dodijeljena u dvije kategorije.

Organizator natječaja, na koji je pristiglo 107 rukopisa, bila je Gradska knjižnica Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙