FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitnici književne nagrade "Drage Gervaisa" Lada Puljizević i David Kabalin

RIJEKA, 15. rujna 2005.(Hina) - Književnu nagradu "Drage Gervaisa",koju dodjeljuje grad Rijeka, ove je godine dobila Lada Puljizević zaroman "Cipele za padanje" u kategoriji neobjavljena djela te DavidKabalin za zbirku pjesama "Barčica j'armana, slebron okovana" zanajbolje objavljeno djelo na čakavštini, objavljeno je na današnjojkonferenciji za novinstvo.
RIJEKA, 15. rujna 2005.(Hina) - Književnu nagradu "Drage Gervaisa", koju dodjeljuje grad Rijeka, ove je godine dobila Lada Puljizević za roman "Cipele za padanje" u kategoriji neobjavljena djela te David Kabalin za zbirku pjesama "Barčica j'armana, slebron okovana" za najbolje objavljeno djelo na čakavštini, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

O nagradama je odlučilo prosudbeno povjerenstvo u kojem su Ljubomir Stefanović, Laura Marchig, Sibila Petlevski, Daniel Načinović i Milorad Stojević, a nagrađeni su dobili po 20.000 kuna.

Predsjednik prosudbenog povjerenstva Ljubomir Stefanović ocijenio je da su "Cipele za padanje" urbani roman, dodavši da Lada Puljizević pripada srednjem naraštaju pisaca. David Kabalin, rekao je Stefanović, nagrađen je ne samo zbog zbirke pjesama nego je vrjednovan i njegov dosadašnji višedesetljetni književni rad kojim nastavlja čakavsku tradiciju Drage Gervaisa.

Na natječaj za tu nagradu, objavljen u travnju ove godine, prispjelo je 108 radova iz cijele Hrvatske u obje kategorije, a raspisala ga je riječka Gradska knjižnica.

Književna nagrada "Drage Gervaisa" ustanovljena je u počast književniku 1961. Do 1974. dodjeljivana je svake, a od tada nakon svake dvije godine.

Nagrade će biti svečano uručene 28. rujna u Gradskoj vijećnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙