FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velik broj djela natječe se za književnu nagradu "Gjalski"

ZABOK, 9. rujna 2005. (Hina) - Na ovogodišnji natječaj za književnunagradu "Gjalski" prijavljeno je 67 proznih djela obavljenih uproteklih godinu dana, što je najviše do sada, izvijestio je danaspredsjednik prosudbenog povjerenstva za dodjelu nagrade, TitoBilopavlović, na sjednici Upravnog odbora kulturne priredbe DaniKsavera Šandora Gjalskog, koja će se održati u Zaboku od 24. do 31.listopada.
ZABOK, 9. rujna 2005. (Hina) - Na ovogodišnji natječaj za književnu nagradu "Gjalski" prijavljeno je 67 proznih djela obavljenih u proteklih godinu dana, što je najviše do sada, izvijestio je danas predsjednik prosudbenog povjerenstva za dodjelu nagrade, Tito Bilopavlović, na sjednici Upravnog odbora kulturne priredbe Dani Ksavera Šandora Gjalskog, koja će se održati u Zaboku od 24. do 31. listopada.

O dobitniku "Gjalskog" povjerenstvo će odlučiti do 15. listopada.

Jedan od najznačajnih događanja u sklopu te kulturne priredbe je izložba Jure Labaša, posvećena 70. godišnjici njegova života i 40. godišnjici umjetničkog rada.

Od ove godine na Danima K.S. Gjalskog priprema se i jedna novina - radionica kreativnog pisanja za mlade i talentirane literate koji su osvajali "Malog Gjalskog" u konkurenciji učenika osnovnih i srednjih škola.

Radionicu kreativnog pisanja vodit će urednik "Quoruma" Miroslav Mićanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙