FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra nastavlja 16. sjednicu

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski sabor sutra nastavlja 16.sjednicu, a drugi radni tjedan posvetit će temama vezanim za revizijupretvorbe i privatizacije.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski sabor sutra nastavlja 16. sjednicu, a drugi radni tjedan posvetit će temama vezanim za reviziju pretvorbe i privatizacije.

Državna revizija analizirala je naime, proces pretvorbe i privatizacije u više od tisuću i pol poduzeća pri čemu su se otkrile velike gospodarske štete i gubitak stotine tisuća radnih mjesta, ali i brojne nezakonitosti i nepravilnosti.

Sabor je od državnih tijela zatražio da dostave podatke što su učinili nakon tih nalaza državne revizije, pa će se pred zastupnicima naći izvješća više mjerodavnih tijela, od Hrvatskog fonda za privatizaciju do Državnog odvjetništva.

Sabor će ovaj tjedan raspraviti i Vladin prijedlog izmjena zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije kojim bi se rok za reviziju produljio za još godinu dana.

Prije nego se počne baviti pretvorbom i privatizacijom Sabor će sutra po hitnom postupku raspraviti zakon kojim će se produljiti ovlast Vlade da i dalje donosi uredbe o nekim pitanjima iz saborske nadležnosti u vrijeme kad Sabor ne zasjeda.

Sabor će sutra raspraviti i zakon kojim će se potvrditi ugovor o zajmu za projekt socijalnog i gospodarskog oporavka s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙