FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati.
ZAGREB, 28. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru nastavit će danas 16. sjednicu raspravom o temama vezanim za reviziju pretvorbe i privatizacije. Pred zastupnicima će se naći izvješća Hrvatskog fonda za privatizaciju, Državnog odvjetništva i drugih mjerodavnih tijela o tome što su učinili nakon nalaza državne revizije da je u više od tisuću i pol poduzeća otkrila velike gospodarske štete i gubitak stotine tisuća radnih mjesta u pretvrobi i privatizaciji, te brojne nezakonitosti i nepravilnosti. Sabor će ovaj tjedan raspraviti i Vladin prijedlog izmjena zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije kojim bi se rok za reviziju produljio još godinu dana. Prije toga, Sabor će po hitnom postupku raspraviti zakon kojim će se produljiti ovlast Vlade da i dalje donosi uredbe o nekim pitanjima iz saborske nadležnosti u vrijeme kad Sabor ne zasjeda.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sazvao je za danas sjednicu saborskog Predsjedništva s predsjednicima klubova zastupnika na kojoj će se govoriti o, kako je najavljeno, "pitanjima važnim za odvijanje sjednica Hrvatskog sabora". Sjednicu proširenog saborskog Predsjedništva Šeks je najavio krajem prošlog tjedna, na zahtjev Kluba zastupnika HDZ-a. Taj je klub zatražio da se HNS ogradi i osudi izjave dvojice svojih zastupnika da je HDZ nakon pretvorbe i privatizacije trebalo proglasiti zločinačkom organizacijom i zabraniti joj rad.

ZAGREB - Podaci Državnog zavoda za statistiku potvrđuju ocjene o uspješnosti ovogodišnje turističke sezone - broj dolazaka turista u prvih osam mjeseci ove godine povećan je za više od 5 posto, a broj noćenja za više od 7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Po prvim podacima Zavoda, Hrvatsku je u razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine posjetilo 8,12 milijuna turista, što je 5,3 posto ili oko 400 tisuća turista više nego lani. Oni su ostvarili 43,64 milijuna noćenja što je porast od 7,1 posto. U ukupnom broju turističkih dolazaka strani su gosti zastupljeni sa više od 86 posto, a u noćenjima s gotovo 90 posto.

ZAGREB - Nakon obiteljske svađe, u kući na zagrebačkoj Kustošiji jučer popodne je sin pištoljem usmrtio oca, izvijestila je kasno sinoć zagrebačka policija. Očevidom je utvrđeno da je u 15 sati došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između njih. U jednom trenutku sin je uzeo pištolj i ubio oca, koji je na mjestu preminuo. Oni su stanovali zajedno na Kustošijanskom vijencu 76, a unazad nekoliko godina narušeni su im obiteljski odnosi i učestale su svađe i prijetnje. Osumnjičenik je priveden na kriminalističku obradu, doznaje se u Operativno -komunikacijskom centru Policijske uprave zagrebačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙