FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 28. rujna

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 28. rujna.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 28. rujna.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sazvao je sjednicu saborskog Predsjedništva s predsjednicima klubova zastupnika na kojoj će biti riječi o "pitanjima važnim za odvijanje sjednica Hrvatskog sabora". Sjednicu proširenog saborskog Predsjedništva Šeks je najavio krajem prošlog tjedna, na zahtjev Kluba zastupnika HDZ-a. Taj je klub zatražio da se HNS ogradi i osudi izjave svojih zastupnika da je HDZ nakon pretvorbe i privatizacije trebalo proglasiti zločinačkom organizacijom (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića, 9 sati).

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru nastavit će 16. sjednicu, a drugog radnog tjedna raspravljat će o temama vezanim za reviziju pretvorbe i privatizacije. Pred zastupnicima će se naći izvješća Hrvatskog fonda za privatizaciju, Državnog odvjetništva i drugih mjerodavnih tijela o tome što su učinili nakon nalaza državne revizije da je u više od tisuću i pol poduzeća otkrila velike gospodarske štete i gubitak stotine tisuća radnih mjesta u pretvrobi i privatizaciji, te brojne nezakonitosti i nepravilnosti. Sabor će ovaj tjedan raspraviti i Vladin prijedlog izmjena zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije kojim bi se rok za reviziju produljio još godinu dana. Prije toga, Sabor će po hitnom postupku raspraviti zakon kojim će se produljiti ovlast Vlade da i dalje donosi uredbe o nekim pitanjima iz saborske nadležnosti u vrijeme kad Sabor ne zasjeda, a saborski zastupnici će raspraviti i zakon kojim će se potvrditi ugovor o zajmu za projekt socijalnog i gospodarskog oporavka s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, Velika vijećnica, 9,30 sati).

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava i nevladine udruge koje su se zalagale za Zakon o pravu na pristup informacijama, donesen u listopadu 2003., priređuju skup u povodu Međunarodnog dana "Građani imaju pravo znati" u Hrvatskom novinarskom društvu. Na skupu će sudjelovati i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i Antun Palarić iz Središnjeg državnog ureda za upravu (HND- Velika dvorana, Perkovčeva 2, 17 sati).

ZAGREB - O tome koliko se u Hrvatskoj poštuje Zakon o pravu na pristup informacijama iz listopada 2003. bit će riječi na konferenciji za novinare Transparency International Hrvatska gdje će biti predstavljeni i statistički podaci o odzivu tijela javne vlasti na upite TIH-a u posljednja dva mjeseca (TIH, Mrazovićeva 9, 11 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva (Gradsko poglavarstvo, Trg S. Radića 1, dvorana 372, 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje prve Glazbene galerije u kojoj će svoje umjetničke radove izlagati poznati hrvatski glazbenici koji su ujedno slikari, kipari i fotografi bit će u Galeriji Roland Planet (Zvonimirova 13, 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Ferdinand Kovačević- prvak telegrafije u Hrvatskoj" autora prof. Vladimira Muljevića održat će se u HT muzeju (Jurišićeva 13 - ulaz iz Palmotićeve, 13 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Iseljena Hrvatska" autora Ivana Čizmića, Marina Sopte i Vlade Šakića održat će se u Maloj dvorani "Vatroslav Lisinski" (Trg S. Radića 4, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙