FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra počinje jesensko zasjedanje

ZAGREB,20. rujna(Hina) - Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatskisabor sutra počinje redovno jesensko zasjedanje i svoju 16. sjednicu.
ZAGREB,20. rujna(Hina) - Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatski sabor sutra počinje redovno jesensko zasjedanje i svoju 16. sjednicu.

Zastupnici će, kako je planirano, u sabornici provesti tri radna tjedna, a u prvom će raspraviti paket zakona koji će omogućiti da građani na slijedećim lokalnim izborima izravno biraju svoje općinske načelnike, gradonačelnike i župane.

U drugom ih tjednu očekuje rasprava o nizu akata koji se tiču pretvorbe i privatizacije, među njima i o Vladinu zakonskom prijedlogu da se rok za reviziju pretvorbe i privatizacije produži za još godinu dana.

Svoje će mišljenje reći i o izvješćima državnih tijela o mjerama koje su poduzete nakon što je državna revizija našla niz nezakonitosti i nepravilnosti u pretvorbi i privatizaciji.

Prvu jesensku sjednicu Sabor treba završiti 7. listopada, svečanom sjednicom u povodu 8. listopada - Dana neovisnosti.

Novu, 16. sjednicu Sabor će početi uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu će na 40-ak zastupničkih upita odgovarati članovi Vlade na čelu s premijerom Ivom Sanaderom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙