FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaštitnici ovaca goli pred australskim veleposlanstvima

SYDNEY, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Borci za prava životinjaprosvjedovat će potpuno goli pred nekoliko australskih veleposlanstavau svijetu kako bi prisilili tamošnje farmere da prestanu sa spornimpostupcima prema ovcama i janjadi.
SYDNEY, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Borci za prava životinja prosvjedovat će potpuno goli pred nekoliko australskih veleposlanstava u svijetu kako bi prisilili tamošnje farmere da prestanu sa spornim postupcima prema ovcama i janjadi.

Članovi udruge Ljudi za etičko postupanje prema životinjama (PETA) objavili su da će se prosvjedi uskoro održati pred veleposlanstvima Australije u Washingtonu, Parizu, Beču, Berlinu i Sao Paulu.

Cilj akcije je zasutaviti tzv. mulesing, sporni postupak tijekom kojeg farmeri metalnim šipkama obuzdaju janjad i ovce te im škarama režu kožu i meso sa zadnjice. Oni to rade kako bi spriječili zarazu crvima u ovčjoj naboranoj vuni. Naime, rezanjem kože i mesa muhe se mame na te žive rane, a vuna ostaje sačuvana. Mulesing je primjerice zakonom zabranjen u Velikoj Britaniji, ali je u Australiji dopušten.

"Nije nam problem pokazati svoje stražnjice ako će to pomoći janjadi i ovcama da sačuvaju dio svojih", izjavio je šef PETA-e Matt Rice.

Ta je udruga odustala od akcije prošloga mjeseca, no odlučila ju je ponovno pokrenuti nakon što najveći proizvođači vune u Australiji nisu pristali na zabranu mulesinga do 2010. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙