FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sesvetski HSP: napokon treba izgraditi školu u Sesvetskim Selima

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Kako bi potakli zagrebačku gradskuvlast da napokon počne graditi osnovnu školu u Sesvetskim Selimasesvetski HSP-ovci održali su danas u toj gradskoj četvrtikonferenciju za novinare.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Kako bi potakli zagrebačku gradsku vlast da napokon počne graditi osnovnu školu u Sesvetskim Selima sesvetski HSP-ovci održali su danas u toj gradskoj četvrti konferenciju za novinare.

Zbog nedostatka školskog prostora osnovnu školu "Sesvete" u četiri smjene polazi 1.560 učenika. Nastavni je sat skraćen na 40 minuta, a u razredima je 35-ero djece.

"Problem nedostatka osnovne škole u Sesvetama star je već 20 godina, a zagrebačka gradska vlast tim se problemom počela baviti od 1999. Planirana sredstva se troše za neke druge čudne namjene, uz besmisleno obrazloženje o imovinsko-pravnom sporu u pogledu zemljišta", rekao je zagrebački gradski zastupnik i predsjednik podružnice HSP-a Sesveta Pero Hrgović. Odgovornim za (ne)gradnju nove škole u Sesvetama Hrgović je prozvao i ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca.

Grad Zagreb novu osnovnu školu planira graditi u Sesvetskim Selima, ali zemlju od privatnih vlasnika još nije počeo otkupljivati i tvrdi da vlasnici "nabijaju" cijenu zemlje, rekao je Hrgović.

Na konferenciju za novinare došla je i jedna od vlasnica zemlje koja je tvrdila da joj je Grad Zagreb za otkup zemlje nudio 210 kuna po četvornom metru, da je tu cijenu odredio sudski vještak koristeći podatke iz Porezne uprave iz 1997.

Hrgović kaže da je cijena zemljišta Sesvetama različita i da se kreće i oko 600 kuna po četvornom metru, ali da sesvetske HSP-ovce ne zanima cijena zemlje već gradnja škole.

Sesvete su gradska četvrt s najvećim prirastom u Hrvatskoj u kojoj je 75.000 stanovnika, a pola vrtićke djece nema se gdje smjestiti pa ih se svakodnevno razvozi u zagrebačke vrtiće, rekao je Hrgović.

Napomenuo je da Grad Zagreb već šestu godinu za redom u proračunu planira sredstva za izgradnju nove škole u Sesvetama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙