FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: Nagibni vlak u tunelu naletio na stado ovaca

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Na pruzi Oštarije-Knin-Split, izmeđuPađana i Knina, jutros oko 10,50 sati dogodila se manja željezničkanezgoda kada je nagibni vlak koji je iz Zagreba vozio prema Splitu, utunelu naletio na stado ovaca koje je bilo bez nadzora, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ).
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Na pruzi Oštarije-Knin-Split, između Pađana i Knina, jutros oko 10,50 sati dogodila se manja željeznička nezgoda kada je nagibni vlak koji je iz Zagreba vozio prema Splitu, u tunelu naletio na stado ovaca koje je bilo bez nadzora, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ).

Naime, ovce su se nalazile na pruzi ispred tunela, a pošto je strojovođa dao zvučno upozorenje, ovce su utrčale u tunel, i unatoč kočenju njihovo pregaženje bilo je neizbježno, navode u HŽ-u.

Tom prigodom stradalo je od 40 do 50 ovaca, a na garnituri vlaka nastala je materijalna šteta.

Nakon pregleda na mjestu nezgode vlak je nastavio voziti do Knina gdje je garnitura vlaka detaljnije pregledana, a putnici su putovanje do Splita nastavili autobusima u HŽ-ovoj organizaciji.

Garnitura vlaka otpremljena je na popravak u Zagreb.

Zbog te nezgode i vlak koji u 14,55 sati iz Splita kreće prema Zagrebu vozit će kao konvencionalna garnitura sastavljena od lokomotive i vagona.

Policijski očevid se provodi, a vlasnik stada ovaca za sada nije poznat, navode u HŽ-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙