FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlak naletio na koze, a ne ovce; vlasnik okrivljuje strojovođu

ŠIBENIK, 7. rujna 2005. (Hina) - U naletu nagibnog vlaka na pruzi kodKnina usmrćena je 31 koza, a ne ovca, kako su priopćile Hrvatskeželjeznice (HŽ), a vlasnik stada, 38-godišnjak iz Golubića, koji sesam javio policiji, za nesreću optužuje strojovođu, doznaje se popodneu šibensko-kninskoj Policijskoj upravi.
ŠIBENIK, 7. rujna 2005. (Hina) - U naletu nagibnog vlaka na pruzi kod Knina usmrćena je 31 koza, a ne ovca, kako su priopćile Hrvatske željeznice (HŽ), a vlasnik stada, 38-godišnjak iz Golubića, koji se sam javio policiji, za nesreću optužuje strojovođu, doznaje se popodne u šibensko-kninskoj Policijskoj upravi.

Očevidom je utvrđeno da je nagibni brzi putnički vlak br. 521, kojim je iz Zagreba prema Splitu upravljao 46-godišnji strojovođa iz Splita, nakon izlaska iz tunela između Stare Straže i Knina oko 11,30 sati naletio na stado koza na dijelu pruge gdje nema prilaznih cesta.

Vlak je u sudaru sa stadom oštećen, a trupla 31 koze pronađena su raskomadana i razbacana duž i pored pruge.

Iako se u prvotnom priopćenju HŽ-a navodi da su životinje bile bez nadzora, nakon nesreće policiji se javio 38-godišnji vlasnik koji tvrdi da je sa sinom čuvao stado od pedesetak koza na mjestu oko kilometar i pol udaljenu od mjesta sudara. Koze, koje su stradale u nesreći, po njegovim su se riječima, udaljile prema pruzi i preplašene zvučnim signalom strojovođe naletjele na vlak.

Vlasnik je štetu nastalu usmrćenjem koza procijenio na 21.500 kuna, a šteta na vlaku bit će utvrđena naknadno. Nastala oštećenja popravljena su na kninskoj željezničkoj postaji, pa je oko 16,40 sati vlak nastavio put.

U policiji kažu da i dalje utvrđuju okolnosti u kojima se nesreća dogodila.

U HŽ-u tvrde da su se životinje nalazile na pruzi ispred tunela, a kad je strojovođa dao zvučno upozorenje, utrčale su u tunel i unatoč kočenju nesreća je, tvrde, bila neizbježiva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙