FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi SDP-ovci prosvjedovali na Gornjem gradu

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - U povodu Svjetskog tjedna mobilnosti,mladi SDP-a prosvjedovali su danas na Gornjem gradu zbog nedavnihizjava premijera Ive Sanadera koji je grđane pozvao da se, zbogposkupljenja nafte, više koriste javnim prijevozom.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - U povodu Svjetskog tjedna mobilnosti, mladi SDP-a prosvjedovali su danas na Gornjem gradu zbog nedavnih izjava premijera Ive Sanadera koji je grđane pozvao da se, zbog poskupljenja nafte, više koriste javnim prijevozom.

Budući da su nedavim izmjenama Zakona o javnom okupljanju prosvjedi pred Vladom zabranjeni, petnaestak članova SDP-ova Foruma mladih, prosvjedovalo je na obližnjem Katarinskom trgu, odakle su se dvojica članova uputili pred Banske dvore, kako bi premijeru Sanaderu predali "poklone" mladih SDP-ovaca - godišnji ZET-ov pokaz s redom vožnje autobusnih linija i bicikl.

"Neka Sanader bude prvi među jednakima i sam se počne voziti javnim prijevozom", kazao je predsjednik Foruma Dan Špicer, upozoravajući da se članovi Vlade, unatoč "naftnoj krizi" još uvijek voze službenom BMW-ima, koji troše 20 litara goriva na sto kilometara.

Najavio je stoga, akciju u kojoj će Forum mladih diljem Hrvatske dijeliti "Sanaderov bon za besplatan benzin", a kojima građane upozoravaju na, kako kažu, Sanaderova propala obećanja.

Poklone, međutim, nisu uspjeli uručiti premijeru, jer su im pokaz i red vožnje oduzeli policajci, koji se pak nisu mogli suglasiti trebaju li mladim SDP-ovcima pisati prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju.

Nakon dva sata konzultacija s nadređenma, policajci su ipak odustali od ideje o prijavi, i pustili mlade SDP-ovce, koji su bicikl za premijera ostavili Vladinu osiguranju.

Bicikl se, međutim, kaže Špicer, pola sata kasnije našao ispred SDP-ove središnjice na Iblerovu trgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙