FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šuker: U Velikoj Gorici sukob starih i novokomponiranih HSP-ovaca

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Član Predsjedništva HDZ-a Ivan Šukerocijenio je danas, komentirajući situaciju u Velikoj Gorici nakonostavke HSP-ovog vijećnika Ivana Brdeka čime je vladajuća koalicijaostala bez većine te je dovedeno u pitanje funkcioniranje gradskevlasti, da se radi o sukobu starih i "novokomponiranih HSP-ovaca".
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Član Predsjedništva HDZ-a Ivan Šuker ocijenio je danas, komentirajući situaciju u Velikoj Gorici nakon ostavke HSP-ovog vijećnika Ivana Brdeka čime je vladajuća koalicija ostala bez većine te je dovedeno u pitanje funkcioniranje gradske vlasti, da se radi o sukobu starih i "novokomponiranih HSP-ovaca".

"Peterokraka koalicija" (SDP-HNS-HSS-HSLS-HSP) u Velikoj Gorici nije u proteklom razdoblju napravila ništa, a politička demagogija i opstrukcija mogu učiniti sve, rekao je Šuker na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da je ta koalicija zaustavila investicijski ciklus, skinula s dnevnog reda prostorni plan i poništila ga. Neznatno izmijenjen vraćen je s time da su gospodarske zone umjesto na državnom sada predviđene na privatnom zemljištu, kazao je Šuker.

Također je rekao se u Velikoj Gorici radi o ljudima koji ne mogu prihvatiti činjenicu da nemaju glas više, a po njegovim riječima slična je situacija i u skupštini Dubrovačko-neretvanske županije. Takav sličan scenarij je i u Metkoviću, a ako se slično dogodi možemo ga očekivati i u Sisku. Tko gubi ima se pravo ljutiti, kazao je Šuker, dodavši da se HDZ ne boji izbora u Velikoj Gorici.

Na traženje novinara da pojasni na koga je mislio pod terminom "novokomponiranih HSP-ovaca" Šuker je rekao da se radi o bivšim SDP-ovcima ili bivšim članovima HDZ-a koji su iz stranke izbačeni prije tri godine i jasno je zašto ne žele u koaliciju s HDZ-om.

Koaliciju u Velikoj Gorici složila su četvorica ljudi koji su u tome našli interes, a to su gospoda Bukovac, Karas, Goršeta i Horina, ustvrdio je Šuker. Također tvrdi da dobiva pozive mnogih HSP-ovaca koji su za koaliciju s HDZ-om u Velikoj Gorici.

Upitan kada će biti poznat savjetnik za privatizaciju INA-e, ministar financija Ivan Šuker je rekao da će se danas popodne održati sastanak povjerenstva koje bi trebalo odlučiti i predložiti hrvatskoj Vladi da temeljem tehničkog vrjednovanja ponuda odabere najkvalitetniji ponuditelj. "Nadam se da će se već vjerojatno u četvrtak na Vladi donijeti odluka o izboru savjetnika za drugu fazu privatizacije INA-e", rekao je Šuker.

Na novinarski upit hoće li biti poskupljenja goriva, Šuker je odgovorio da trend na svjetskom tržištu pokazuje da će se cijene naftnih derivata smanjiti i da nema potrebe za administrativne intervencije države. Nastavi li se taj trend možemo razmišljati samo o smanjenju cijena, drži član Predsjedništva HDZ-a i ministar financija Ivan Šuker.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙