FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Glumac Vincent Pastore, poznat po ulozi jednog od mafijaša u serijalu Sopranosi, pristao je u ponedjeljak nagoditi se s tužiteljstvom i priznati krivnju za pokušaj napada na svoju djevojku te dobrovoljno otići na tečaj svladavanja gnjeva i agresivnosti. Pastore, 59-godišnjak koji u velikom televizijskom hit serijalu igra debeljuškastog Big Pussyja uhićen je u travnju ove godine nakon što ga je njegova djevojka Lisa Regina optužila da ju je udario u glavu, zgrabio za kosu i izbacio ju iz automobila tako snažno da je pala na tlo. U svibnju je Pastore odbacio ponudu za nagodbu, no, kako je rekao, predomislio se nakon što je u srpnju operirao srce. Uz pohađanje tečaja na kojemu bi trebao naučiti kako svladati ljutnju i agresiju Pastore je dužan 10 dana raditi društveno koristan posao. Tužiteljstvo ga je na početku optužilo po dvije točke za napad i uznemiravanje za što je mogao biti kažnjen s više od godine dana zatvora.

MANILA - Jedan je miš uznemirio posadu i 250 putnika zrakoplova koji su 13 sati čekali u zračnoj luci da se uhvati mali glodavac. Zrakoplov tvrtke Qatar Airways pripremao se poletjeti iz Manile kada je član posade ugledao miša kako trčkara prolazom između sjedala u ekonomskoj klasi, objavio je jedan filipinski dnevni list, pozivajući se na dužnosnike zračne luke. Kapetan zrakoplova naredio je putnicima da se iskrcaju dok tehničko osoblje ne uhvate miša. No, mali se glodavac usprkos raskuživanju zrakoplova dimom nikako nije pojavljivao. Posada i tehničko osoblje zračne luke na kraju su odustali od potrage za njim, pa je zrakoplov s 13 sati zakašnjenja ipak poletio, po svoj prilici s malim slijepim putnikom u njemu.

MEXICO CITY - Suočeni sa sve većim brojem studenata medicine, a malim brojem bolnica u kojima oni mogu obavljati praksu, meksičko sveučilište nabavilo je robote-pacijente na kojima će budući liječnici vježbati. Sveučilište UNAM u Mexico Cityju otvorilo je u ponedjeljak najveću svjetsku 'bolnicu robota' u kojoj studenti na robotima, koji imaju mehaničke organe, umjetnu krv i mehanički dišni sustav, mogu vježbati razne zahvate, primjerice od poroda, pa do davanja injekcija. Medicinski centar, vrijedan 1,3 milijuna američkih dolara, ima 24 robota-pacijenta i kompjutorski program koji može simulirati bolesti, od dijabetesa do srčanog udara.

SYDNEY - Svaki ribar ima neku 'veliku priču' ali malo je onih koji se mogu razmetati pričom da im je utekao ulov od oko 35 tisuća primjeraka cijenjene tropske ribe barramundi. Jedna je ribarska tvrtka sa sjevera Australije ovoga tjedna izgubila oko sto tona ribe barramundi kada su uslijed neuobičajeno jake plime pukli željezni lanci koji su držali kaveze s ulovljenom ribom. Dragocjeni ulov uspio je u tom trenutku 'pobjeći' na otvoreno more, a procjenjuje se da je tvrtka ostala bez pola milijuna australskih dolara. Kako je jedan od direktora tvrtke izjavio za radijsku postaju ABC, lokalni ribari nisu ostali ravnodušni, štoviše slatko su se naslađivali njihovoj nezgodi. Barramundi je vrsta ribe koja živi u sjevernim tropskim vodama Australije i vrlo je cijenjena zbog svojeg ukusnog bijelog mesa.

ISLAMABAD - Pakistanska policija pokrenula je na sjeverozapadu zemlje istragu nakon pritužbi da su dvije mrtve žene izabrane za vijećnice na prošlomjesečnim lokalnim izborima, izvijestili su dužnosnici iz izbornog povjerenstva. Žene, od kojih je jedna umrla prije 13, a druga prije tri godine izabrane su kao vijećnice u okrugu Upper Dir na sjeverozapadu Pakistana, objavile su jedne lokalne dnevne novine. Dužnosnik izbornog povjerenstva potvrdio je da su žene izabrane i najavio da će se poduzeti koraci protiv onih koji su dvije pokojnice predložili za kandidatkinje na lokalnim izborima. No, još nije poznato je li riječ o namjernom nominiranju mrtvih žena ili nekakvoj zabuni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙