FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PEKING - Jedan restoran na sjeveru Kine objavio je da poslužuje posebne obroke i umake spravljene od mesa rijetkog sibirskog tigra, što je potaklo inspektore da posjete taj ugostiteljski objekt, piše dnevnik China Daily. "Nakon inspekcije vlasnik je priznao da je takozvano tigrovo meso u stvari meso magarca uz dodatak tigrovog urina, koji tom mesu daje poseban ukus", pišu novine. Vlasnik restorana je obrok "tigrovine" naplaćivao 800 juana (oko 100 američkih dolara). U Kini se vjeruje da tigrovo meso ima osobine afrodizijaka. Restoran je zatvoren a vlasnik će morati platiti i veliku novčanu kaznu.

LONDON - Omiljeni književni junak tinejdžera, ali i odraslih, Harry Potter bit će uskoro dostupan i u digitalnom obliku i bit će ga moguće downlodirati na iPode, objavili su autorica J.K.Rowling i izdavač Random House Trade Group. Autorica djela o Harryju Potteru J.K.Rowling objavila je kako će svih šest knjiga o malom čarobnjaku izaći u obliku digitalnih audio-knjiga a moći će ih se preslušavati na iPodu. Audio knjige o Harryju Potteru moći će se nabaviti po cijeni od 32,95 dolara pojedinačno ili za 249 dolara za paket od svih šest knjiga. Na njima će se naći "kompletna knjižica u boji" kao i ranije "neobjavljena čitanja J.K.Rowling", kazao je izdavač Random House Trade Group. J.K.Rowling je izjavila kako jedino strahuje od mogućeg online piratstva.

LONDON - Jedna 34-godišnja Britanka kojoj se sudi jer je ubila mačku u stroju za pranje rublja mogla bi dobiti zatvorsku kaznu. Holly Thacker (34) odlučila je utopiti mačku Fluffy u stroju za pranje rublja kako bi kaznila svoje kćeri. Kako su posvjedočila djeca koja imaju 5 i 15 godina i koja su bila prisiljena prisustvovati tom prizoru, mački je trebalo deset minuta da premine u bubnju uključene perilice. Holly Thacker kojoj se sudi pred sudom u Norwichu niječe bilo kakvu surovost. Odbacivši njene argumente porotnici su je proglasili krivom i bit će joj izrečena kazna.

NEW YORK - Žene koje za doručak jedu žitarice imaju manje kilograma nego druge žene koje za doručak izabiru drugačiju hranu ili izbjegavaju cijeli obrok, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja. Kako žitarice utječu na smanjenje kilograma nije poznato, ali znastvenici smatraju da vlakna, vitamini i minerali u žitaricama imaju neku ulogu u tome. Također nije poznato ni zašto ta prednost žitarica ide u korist samo ženama. Kod muškaraca ni žitarice za doručak ni redovito doručkovanje ne utječu na težinu. Istraživanje je provedeno u razdoblju od 1999. do 2000. godine, a u njemu je sudjelovala 4.218 odrasla osoba, od kojih je 77 posto redovito doručkovalo, a 22 posto je jelo žitarice za doručak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙