FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Kvocijent inteligencije kod muškaraca u prosjeku je pet bodova viši nego kod žena, zaključak je novog istraživanja provedenog na britanskom sveučilištu u Manchesteru, koje će biti objavljeno u studenome u časopisu British Journal of Psychology. Britansko društvo za psihologiju, koje izdaje časopis, nije željelo otkriti pojedinosti, ali je vođa istraživanja Paul Irwing, viši predavač na sveučilištu u Manchesteru, izjavio za Times da je pronašao dokaze koji potvrđuju njegov zaključak. Irwing je istraživanje proveo u suradnji s Richardom Lynnom, profesorom emeritusom psihologije sa sveučilišta Ulster, koji je već objavio kontroverznu studiju o istoj temi, ustvrdivši 1999. da je IQ u žena tri do četiri boda niži od muškaraca.

KUALA LUMPUR - Jedan se Malezijac spremao okončati život smrtonosnim skokom s nadvožnjaka u Kuala Lumpuru, no predomislio se kad su mu spasitelji javili da je njegov kućni ljubimac pas na samrti, prenosi list Star. Četrdesetogodišnjak koji je nedavno izgubio posao popeo se na ogradu deset metara visokog nadvožnjaka u Kuala Lumpuru želeći okončati život, unatoč naporima spasilaca da ga spriječe u njegovu naumu podsjećajući ga na suprugu i djecu koje ostavlja za sobom. Kada spominjanje članova obitelji nije polučilo nikakva uspjeha, policijski psiholog sjetio se da je muškarac u automobilu blizu nadvožnjaka ostavio svojeg kućnog ljubimca, psa, te mu je kazao kako je životinja ostala bez zraka i da će se najvjerojatnije ugušiti. "Kad je čuo da bi njegov ljubimac mogao uginuti, čovjek se rasplakao i odustao od svojeg samoubilačkog nauma", rekao je za list Star glasnogovornik policije i spasilačkih ekipa.

LONDON - Britanski trgovac nekretninama odlučio je pokloniti živu svinju svakom svom kupcu, a ponuda koja je već privukla dvojicu kupaca vrijedi na neodređeno vrijeme. Životinje će biti dresirane tako da se mogu uključiti u obiteljski život, a vlasnici će imati i mogućnost da ljubimca posjete na najbližoj farmi, ili pak da od njega naprave kobasice. Službeni predstavnik trgovca Jeremy Paxton napominje da dresura mlade svinje nije ništa teža od dresure šteneta.

SYDNEY - Zrakoplov tvrtke Qantas Airways morao je odgoditi slijetanje u glavnom australskom gradu Canberri nakon što je kontrolor leta zaspao i nije stigao na posao na vrijeme. Zrakoplov na letu iz Pertha kružio je iznad Canberre 20 minuta dok kontrolor leta, koji je taj dan trebao početi raditi prvu smjenu od 5,30 sati, nije stigao na posao. Njegov pomoćnik, srednje rangirani kontolor leta, stigao je na posao na vrijeme, ali nije mogao otvoriti kontrolni toranj za promet bez svog nadređenog, izjavio je glasnogovornik Airservice Australie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙