FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Monica Lewinsky, bivša pripravnica u Bijeloj kući koja je bila u vezi s Billom Clintonom, doći će u London na studij psihologije, piše u utorak dnevni list Evening Standard. Kako piše list, Lewinsky se upisala na magisterij iz socijalne psihologije u Londonskoj školi za ekonomiju. Londonska škola za ekonomiju nije htjela komentirati tu vijest rekavši da nikada ne daje informacije o svojim studentima "bez njihova dopuštenja". Školarina za studij psihologije je 17.520 eura godišnje za studente koji dolaze izvan Europske unije, što je sitan novac za Monicu Lewinsky koja je, prema pisanju novina, za intervjue koje je dala nakon objavljivanja Clintonove biografije lani zaradila šesteroznamenkasti iznos.

MALMO - Potvrđujući ono što mnoge žene znaju već godinama, švedski znanstvenik tvrdi da vas nošenje visokih potpetica može doslovno izludjeti pa čak izazvati i shizofreniju. Jarl Flensmark iz Malma tvrdi da visoke potpetice uzrokuju napinjanje listova na način na koji normalno hodanje to nikada ne čini. To bi moglo spriječiti neuroreceptore u mišićima listova da oslobađaju dopamin, spoj neophodan za mentalnu stabilnost. Dugotrajno nošenje visokih potpetica, smatra on, moglo bi stoga biti jedno od objašnjenja zašto je u zapadnim društvima shizofrenija kod žena učestalija nego u društvima u kojima ih se rijetko nosi.

LOS ANGELES - Pop zvijezda Michael Jackson piše pjesmu za žrtve uragana Katrina, a nada se da će je u dobrotvorne svrhe snimiti i objaviti s ostalim popularnim izvođačima, rekao je u utorak njegov glasnogovornik. Jackson je s još 40 umjetnika 1985. prikupio više od 60 milijuna dolara za gladne u Africi s pjesmom "We Are the World", a na novi projekt potaknule su ga televizijske snimke razornog uragana Katrina, rekao je publicist Raymone Bain. Bain je rekao da će Jackson uskoro dovršiti pjesmu, radnog naziva "From the Bottom of My Heart", a planira je snimiti za dva tjedna, nakon što okupi ostale izvođače.

PEKING - Budistički svećenici ubuduće će na sveučilištu Jiaotong u Šangaju moći pohađati poslovnu školu u kojoj će naučiti kako bolje upravljati financijama, javlja kineska agencija Xinhua. Uz upravljanje poslovima hrama i korporacijsku strategiju, svećenici će proučavati i marketing te citate iz knjige "Umjetnost rata" Sun Tzua kako bi bili među prvima u tržišnoj borbi. "Kroz ovaj program želimo naučiti kako se upravlja sekularnim svijetom", rekao je Chang Chun, jedan od viših svećenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙