FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

METTMAN - Pokušaj njemačkog egzibicionista da "potpuno gol, iskakanjem iz grma" preplaši slučajnu prolaznicu u jednome parku, završio je neslavno jer je prolaznica bila policajka koja u tom trenutku nije bila na dužnosti, već je bezbrižno šetala svoje pse. "Egzibicionist je očekivao da se žena preplaši, no jako se iznenadio kad ga je ona prezirno odmjerila, mirno pozvavši mobitelom svoje kolege iz policijske postaje u pomoć", rekao je glasnogovornik policije u njemačkom gradu Mettmanu. 52-godišnji muškarac u panici se dao u bijeg, no policajkini su ga kolege, prema njezinu opisu, ubrzo uspjeli pronaći u njegovu stanu nedaleko od parka.

BERLIN - Izložba nazvana "100.000 godina seksa" otvara se idući mjesec u jednom od vodećih njemačkih muzeja, kaže se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak. "Naša povijest seksualnosti pokazat će sve što ste oduvijek željeli znati o seksu, od Kamenoga doba do 19. stoljeća", priopćio je Landesmuseum fuer Vorgeschichte u Dresdenu. Bit će izloženo sve, od drevnih figurica muškaraca i žena s prenaglašenim genitalijama i nakit u obliku penisa, do modernih ilustracija spolnoga čina. Ukupno će biti 250 izložaka iz 60 muzeja, a izložba će biti otvorena u drezdenskoj Japanischen Palais, od 10. listopada ove do 8. siječnja 2006. godine.

LONDON - Kava vjerojatno pruža daleko više zdravih antioksidansa u prehrani nego li voće i povrće, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika koji su mjerili sadržaj antioksidansa u više od 100 različitih vrsta hrane uključujući povrće, voće, orašaste plodove, sjemenke, začine, ulja i pića. Dobivene rezultate zatim su kombinirali s podacima američkog ministarstva poljoprivrede o tome koliko je svaki sastojak prisutan u redovitom dnevnom unosu hrane u prosječnoj američkoj prehrani. Rezultat je pokazao da je kava najveći izvor antioksidansa po obroku i po razini konzumacije. Slijede je crni čaj, banane, grah i kukuruz.

MOSKVA - Ruska umirovljenica spašena je nakon što je mjesec dana izgubljena lutala ruskim šumama, javila je ruska agencija Itar-Tass. Šezdesetsedmogodišnja žena izgubila se još 29. kolovoza u regiji Arhangelska na sjeveru Rusije, a mjesec dana kasnije posve su je slučajno našli lovci, priopćila je civilna zaštita. Žena se prehranjivala gljivama i raznim šumskim plodovima, a za zaklon je našla napuštenu lovačku čeku. Nakon što su je pronašli i spasili lovci, žena je još uvijek bila u tako dobroj tjelesnoj kondiciji da je sama došetala do svoje kuće. Kada je nestala, pripadnici civilne zaštite tražili su je punih tjedan dana prije no što su obustavili potragu.

KIJEV - Mala ukrajinska stranka priopćila je u ponedjeljak da mijenja ime u Stranka Putinove politike. Stranka koja se dosad zvala Slavenski narodni i domoljubni savez, misli da "politika koju u Rusiji od 2000. vodi predsjednik Vladimir Putin može biti primjer Ukrajini", prenosi agencija Interfaks-Ukrajina. Predsjednik stranke, zastupnik Petro Toločko, bio je član stranke bivše premijerke Julije Timošenko, iz koje je otišao koncem 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙