FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: izložba voćnih rakija i likera

VINKOVCI, 15. rujna 2005. (Hina) - Na 12. nacionalnoj izložbi voćnihrakija i likera, koja se u organizaciji Turističke zajedniceVukovarsko-srijemske županije održava na 40. vinkovačkim jesenima,danas su dodijeljene nagrade i priznanja.
VINKOVCI, 15. rujna 2005. (Hina) - Na 12. nacionalnoj izložbi voćnih rakija i likera, koja se u organizaciji Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije održava na 40. vinkovačkim jesenima, danas su dodijeljene nagrade i priznanja.

Stručno povjerenstvo dodijelilo je osam zlatnih, 33 srebrne i 45 brončanih medalja, a najviše bodova, 18,2 od mogućih 20, dobio je liker plemeniti drijenak obitelji Brigljević iz Velike Gorice.

U kategoriji rakija šljivovica najviše bodova, 17,6, dobila je šljivovica gospodarstva Beljo i Grbešić iz Tovarnika, a u kategoriji rakije vilijamovke 15,5 rakija obitelji Haluga iz Velike Gorice.

Najstarijom rakijom na izložbi ocijenjena je šljivovica iz 1972. Mije Samardžije iz Slavonskog Broda.

Nagrađenim proizvođačima medalje je uručio predsjednik županijske Turističke zajednice Đurica Mišin, podsjetivši kako je za 12. nacionalnu izložbu voćnih rakija i likera prijavljeno 96 uzoraka 43 proizvođača.

Prvi puta na izložbi su dodijeljene i nagrade za dizajn boce. Priznanje sa zlatnim znakom za najbolje dizajniranu bocu osvojila je obitelj Brigljević iz Velike Gorice za liker plemeniti drijenak.

Priznanje sa srebrnim znakom dodijeljena je obitelji Haluga iz Velike Gorice za vilijamovku, a s brončanim znakom obitelji Đanić iz Podgorača za liker orahovac.

Nagrađenima je čestitao i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙