FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oxfam Britance poziva da ne doniraju smeće

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Britanska humanitarnaorganizacija Oxfam zamolila je Britance da budu selektivniji u odabirustvari koje im doniraju, rekavši da su mnoge donacije "smeće" za čijese razvrstavanje i bacanje godišnje troši 500.000 funti.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Britanska humanitarna organizacija Oxfam zamolila je Britance da budu selektivniji u odabiru stvari koje im doniraju, rekavši da su mnoge donacije "smeće" za čije se razvrstavanje i bacanje godišnje troši 500.000 funti.

"Mi smo vrlo zahvalni na nevjerojatnim donacijama, ali, kao i ostali prodavači, neke stvari možemo a neke ne možemo prodati", rekao je u utorak Chris Coe, Oxfamov direktor trgovine i dodao da "ljudi sve više daju smeće".

Coe je za radio BBC kao primjer naveo kutiju zubnih proteza doniranih u ponedjeljak dućanu u Wimbledonu.

Oxfam u cijeloj Velikoj Britaniji ima 750 dućana u kojima se prodaju donirani predmeti te se tako prikuplja novac za Oxfamove projekte po svijetu. Pola milijuna funti koliko Oxfam potroši na razvrstavanje i bacanje neupotrebljivih donacija poput iznošene odjeće i pokvarenih električnih aparata, dostiže iznos koji je ta organizacija namijenila za svoje projekte u Eritreji i Ruandi 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙