FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BOGOTA - Američki super model Naomi Campbell u nedjelju je izrazila potporu svojoj kolegici Kate Moss suočenoj s optužbama za uživanje kokaina. "Kate Moss moja je prijateljica... vjerujem da se svi prema njoj loše odnose", kazala je Campbell na konferenciji za novinare u Bogoti gdje je pozvana kao sudac na natjecanju za ljepoticu Elitea. "Nije prvi put da se to događa u svijetu... stvarno izgleda kao osveta", izjavila je Campbell, osvrčući se na fotografije objavljene u britanskom tisku prošloga tjedna na kojima je 31-godišnja Kate Moos prikazana kako šmrče kokain u londonskom studiju.

LOS ANGELES - Popularni američki glumački par Demi Moore i Ashton Kutcher ozakonio je u subotu svoju dvogodišnju vezu, objavili su na svojim web stranicama američki magazini "Us Weekly" i "People". Oba magazina javljaju da od Demi Moore (42) i Ashtona Kutchera (27) kao ni njihovih gostiju nisu uspjeli dobiti komentare, ali tvrde da je vjenčanje održano na području Los Angelesa. "Us Weekly" javlja da je vjenčanju nazočilo stotinjak uzvanika, uključujući i Brucea Willisa, drugog supruga Demi Moore, te njihovo troje djece, kao i glumica Lucy Liu. Moore, koja je glumila u brojnim filmovima, kao što su "Ghost", "G.I. Jane" i "Striptease", s 15 godina mlađim Kutcherom počela je izlaziti 2003., nakon što je odigrala zapaženu rolu negativke u drugom nastavku filma "Charlie's Angels". Kutcher je postao televizijska zvijezda nastupom u serijalu "That '70s Show" ("Lude 70-te"). To je njegov prvi brak, a treći Mooreove. Njihovu vezu neki su u Hoolywoodu označili kao dokaz novog liberalnog trenda da starija Amerikanka izlazi s mlađim muškarcem.

WASHINGTON - Tvrtka Starkey Laboratories razvila je novu spravu koja će ljudima koji koriste slušne aparate omogućiti korištenje mobitela. Sprava pomoću Bluetooth protokola za bežični prijenos podataka povezuje mobitel sa govornoslušnim aparatom. Mini adapter teži tek pet grama i direktno se ukopčava u slušni aparat. Veza adaptera na mobitel se pokreće pritiskom gumba. Mikrofon u Bluetooth modulu šalje govornikove glasovne signale u mobitel. Modul se može kombinirati i s ostalim napravama Bluetooth, poput kompjutera ili televizije, a pogodan je za sve slušne aparate.

MBANGWENI - Kralj Swazilanda Mswati III. (37), posljednji apsolutni vladar subsaharske Afrike, odabrao je 17-godišnju djevojku za novu, 13. suprugu, priopćio je u nedjelju glasnogovornik monarha. Sretna odabranica Phindile Nkambule položila je u lipnju svoje školske ispite kako bi mogla ući u kraljevsku kuću. Njezin identitet otkriven je ovog vikenda na tradicionalnoj svečanosti. Informacija je otkrivena sudjelovanjem buduće supruge na zajedničkom plesu u čast Mswatija III. koji je okupio gotovo 4000 djevica golih grudi u Mbangweniju. Kako nalaže tradicija, kralj će se službeno oženiti djevojkom kad

zatrudni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙