FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena ovogodišnja tršćanska regata Barcolana

RIJEKA, 27. rujna 2005. (Hina) - Ovogodišnje izdanje najmasovnijeregate na svijetu, tršćanske Barcolane, koja će se održati 9.listopada, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo uRijeci.
RIJEKA, 27. rujna 2005. (Hina) - Ovogodišnje izdanje najmasovnije regate na svijetu, tršćanske Barcolane, koja će se održati 9. listopada, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Na regati, koja će se održati 37. put na regatnom polju ispred Trsta, očekuje se nastup više od 2000 jedrilica svih oblika i veličina. Na tim jedilicama se okupi i do 25.000 jediličara, a regatu redovito prati do 250.000 gledatelja s obale u Trstu te s ruba krške visoravni nad ovim gradom.

Ove godine, kao i nekoliko prethodnih godina, očekuje se sudjelovanje između 50 i 100 hrvatskih posada, što ovisi o vremenskim prilikama. Najatraktivniji brodovi, čije je sudjelovanje na ovogodišnjoj regati potvrđeno, su "Scandia" sa 108 stopa duljine, pobjednica ovogodišnje Sidney Open regate, "Howard's Dream" s 86 stopa te "Maxi Jena" i "Veliki Viharnik" poznati i s riječke regate Fiumanka, kazao je sportski direktor Regate Barcolane Angelo Crivellaro. Posebna atrakcija će biti sudjelovanje replike vikinškog drakara koji na Barcolanu stiže iz Norveške.

Svi hoteli i drugi smještajni objekti u krugu od 100 kilometara oko Trsta u vrijeme održavanja Barcolane redovito su rezervirani unaprijed zbgo velikog interesa gledatelja, istaknuto je na konferenciji za novinstvo. Zbivanja koja obogaćuju središnju regatu počinju već 1. listopada, a u tom tjednu će se organizirati nekoliko regata za razen tipove jedrilica, sajam na otvorenom na tršćanskoj obali te Barcolana festival u središtu Trsta na kojem će nastupiti neka od najzvučnijih imena talijanske zabavne glazbe.

Organizator regate je Jedriličarska udruga Barcole i Grignana a generalni pokrovitelj, u čijoj organizacije je održana današnja hrvatska prezentacija regate je osiguravajuća tvrtka Generali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙