FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik RS poziva na odgovornost

BANJA LUKA, 22. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske(RS) Dragan Čavić izjavio je u četvrtak da odlučivanjem o reformipolicije, RS odlučuje o "europskom putu" cijele BiH.
BANJA LUKA, 22. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske (RS) Dragan Čavić izjavio je u četvrtak da odlučivanjem o reformi policije, RS odlučuje o "europskom putu" cijele BiH.

"Od Republike Srpske ne traži se odgovor o reformi policije, nego o tome želimo li europski put. To moramo znati i pokazati maksimalnu odgovornost u traženju rješenja" izjavio je Čavić novinarima u povodu poziva međunarodnih predstavnika u BiH Republici Srpskoj da sljedećih dana prihvati reformu policije, jer će se u protivnom suočiti s izolacijom.

Čavić je podržao najavu vlade RS da će pokrenuti nove prijedloge za reformu policije i izrazio nadu da će se u tome uspjeti.

Čavić je upozorio da je stanje krajnje ozbiljno i da će dani do 21. studenoga, kada će se obilježiti deseta obljetnica Daytonskoga sporazuma, biti vrlo važni za konačan rasplet političke situacije u BiH.

"Ako problem ne bude riješen, sljedeći mjeseci bit će obilježeni mjerama koje mogu izazvati ozbiljne posljedice, donijeti teško razdoblje, ozbiljnu političku nestabilnost i puno problema za RS i njezin status u BiH", kazao je predsjednik RS Dragan Čavić.

Visoki predstavnik Paddy Ashdown je u četvrtak izjavio da je vlastima u Banjoj Luci ostalo vrlo malo vremena za dodatno

razmišljanje i promjenu odluke kojom su prošlog tjedna odbili reformu

policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙