FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Nevladine organizacije RS protiv ukidanja entitetskih ministarstava obrane

BANJA LUKA, 3. rujna 2005. (Hina) - Koordinacijski Centar jedanaest nevladinih organizacija Republike Srpske najavio je u subotu u BanjaLuci da će zahtijevati ocjenu ustavnosti odluke o prijenosu ovlaštenjau resoru obrane sa srpskog entiteta na razinu države BiH koju jeprošloga utorka usvojio Parlament RS.
BANJA LUKA, 3. rujna 2005. (Hina) - Koordinacijski Centar jedanaest nevladinih organizacija Republike Srpske najavio je u subotu u Banja Luci da će zahtijevati ocjenu ustavnosti odluke o prijenosu ovlaštenja u resoru obrane sa srpskog entiteta na razinu države BiH koju je prošloga utorka usvojio Parlament RS.

U priopćenju ovaj Centar također najavljuje da će razmotriti mogućnost organiziranja refernduma na kojem bi se građani izjasnili da li podupiru prijenos nadležnosti sa Republike Srpske na BiH.

"Time bi bila okončana višegodišnja politička, socijalna i ekonomska agonija proizvedena prekomjernim bavljanjem centraliziranjem u BiH pod plaštom reforme političkog sustava, kao i grubo kršenje Ustava, apsolutno ignoriranje volje srpskog naroda, te političko i pravno nasilje čiji je krajnji cilj ukidanje RS i unitarizacija BiH" kaže se u priopćenju Koordinacijskog Centra.

Parlament RS je 31. kolovoza usvojio odluku kojom se ukidaju entitetska ministarstva obrane i ovlasti iz ove oblasti prenose na razinu države BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙