FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RS: O prijenosu policijskih ovlasti nakon pet godina

BANJA LUKA, 13. rujna 2005. (Hina) - Nakon neuspjelih razgovora oreformi policije u Bosni i Hercegovini (BiH), Vlada Republike Srpske(RS) podnijela je parlamentu izvješće u kojem navodi da je urazgovorima s ostalim čimbenicima u BiH predložila sporazum po kojemjavna sigurnost mora ostati u nadležnosti entiteta i da se tek nakonpet godina raspravlja o mogućem prijenosu policijskih ovlasti nadržavu BiH.
BANJA LUKA, 13. rujna 2005. (Hina) - Nakon neuspjelih razgovora o reformi policije u Bosni i Hercegovini (BiH), Vlada Republike Srpske (RS) podnijela je parlamentu izvješće u kojem navodi da je u razgovorima s ostalim čimbenicima u BiH predložila sporazum po kojem javna sigurnost mora ostati u nadležnosti entiteta i da se tek nakon pet godina raspravlja o mogućem prijenosu policijskih ovlasti na državu BiH.

U ponedjeljak kasno navečer prekinuti su razgovori o reformi policijskih snaga u BiH jer su predstavnici RS tvrdili da nemaju mandat za potpisivanje sporazuma koji je pripremilo Vijeće ministara BiH. Po tom prijedlogu, koji je srpska strana odbila, trebalo bi među ostalim ukinuti ministarstva unutarnjih poslova u entitetima i sve njihove ovlasti prepustiti ministarstvu na državnoj razini BiH.

Europska komisija je već ranije upozorila da očekuje postizanje sporazuma kojim će se osigurati isključive ovlasti policije na državnoj razini BiH, zatim uklanjanje političkih utjecaja iz rada policije kao i organizacija policijskih oblasti koje se neće poklapati sa sadašnjim entitetskim granicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙