FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivanić: Imenovanje veleposlanika BiH u Hrvatskoj za dva do tri tjedna

BANJA LUKA, 3. rujna 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Bosne iHercegovine u subotu je u Banjoj Luci novinarima rekao kako seimenovanje novog veleposlanika BiH u Hrvatskoj može očekivati zasljedeća dva do tri tjedna.
BANJA LUKA, 3. rujna 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u subotu je u Banjoj Luci novinarima rekao kako se imenovanje novog veleposlanika BiH u Hrvatskoj može očekivati za sljedeća dva do tri tjedna.

"Bilo je prirodno da se nakon bezrazložnog odbijanja davanja agremana jednome kandidatu za veleposlanika u Hrvatskoj razina veleposlanstva u Zagrebu spusti na razinu otpravnika poslova", kazao je Ivanić i naglasio kako će budući veleposlanik BiH "ubrzo dobiti agreman od Hrvatske čime bi ovaj problem bio prevladan".

BiH u Hrvatskoj pet mjeseci zastupa otpravnik poslova, a za kandidata na mjesto veleposlanika u Hrvatskoj Branka Kesića iz Hrvatske nije stigao agreman.

Svojedobno su mediji u BiH i Hrvatskoj upozorili da je prepreka Kesićevu postavljanju na dužnost veleposlanika njegova dvojbena uloga tijekom rata kad je obnašao visoku dužnost u Zavodu za izgradnju Banje Luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙