FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija u BiH provodi uhićenja zbog pranja novca

SARAJEVO,16. rujna(Hina) - Policija na području cijele Bosne iHercegovine provodi akciju kojoj je cilj otkrivanje i privođenje osobaosumnjičenih za pranje novca, priopćila je u petak Agencija za istragei zaštitu BiH (SIPA).
SARAJEVO,16. rujna(Hina) - Policija na području cijele Bosne i Hercegovine provodi akciju kojoj je cilj otkrivanje i privođenje osoba osumnjičenih za pranje novca, priopćila je u petak Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

U priopćenju agencije koje je objavljeno u Sarajevu navodi se kako je u sklopu operacije u četvrtak uhićeno pet osoba od kojih su dvije strani državljani.

Imena uhićenih, kao ni državljanstvo stranaca nisu objavljeni.

SIPA pojašnjava kako su na imena uhićenih osoba na području BiH osnovane četiri tvrtke koje su imale šesnaest transakcijskih računa u različitim bankama.

Sve do 15. rujna na te račune polagan je novac nepoznatog podrijetla i tako stavljan u zakonite novčane tokove.

Financijsko-obavještajni odjel SIPA-e utvrdio je kako je na ovaj način oprano više od 19,4 milijuna konvertibilnih maraka (9,92 milijuna eura).

Nakon toga podnesene su kaznene prijave Tužiteljstvu BiH pod čijim nadzorom su i obavljena uhićenja.

Agencija Fena prenijela je izjavu međunarodnog tužitelja Erica Larssona koji je kazao kako je rječ o "osjetljivoj i sveobuhvatnoj istrazi" te da je u tijeku serija uhićenja i pretresa na teritoriju cijele države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙