FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pjongjang spreman primiti američkog pregovarača

PEKING, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja izjavila je upetak da je spremna primiti američkoga glavnog pregovarača onuklearnoj energiji Christophera Hilla.
PEKING, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja izjavila je u petak da je spremna primiti američkoga glavnog pregovarača o nuklearnoj energiji Christophera Hilla.

"Ako Christopher Hill želi posjetiti moju zemlju s namjerom da riješi nuklearni problem, uvijek ćemo biti spremni ugostiti ga", izjavio je u UN-u u New Yorku sjevernokorejski pomoćnik vanjskih poslova Choe Su Hon.

"Nećemo postavljati uvjete, želi li doći u moju zemlju kako bi riješio nuklearni problem i druge probleme koji ga brinu", kazao je on.

Južnokorejski ministar ujedinjenja Chung Dong-Young kazao je u četvrtak da Hill namjerava doći u Pjongjang sljedećeg mjeseca na razgovore s diktatorom Kim Jong-Ilom.

Hill želi otputovati prije početka petog niza višestranačkih pregovora, predviđenih za početak studenoga, ponovno u Pekingu, piše Chosun lbo, najveći južnokorejski dnevnik.

Prema južnokorejskim izvorima koje je u petak citirala agencija Yonhap, Sjeverna Koreja, radi poboljšanja odnosa, želi da je posjeti američki predsjednik Bush ili drugi visoki dužnosnik američke administracije.

Četvrti niz pregovora završio je u ponedjeljak tako da se Sjeverna Koreja odrekla nuklearnoga oružja, ali je već sutradan upozorila da će to učiniti tek kad dobije reaktore za civilnu uporabu koji koriste laku vodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙