FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjevernokorejski pregovori: I dalje duboke podjele

ZAGREB/PEKING, 15. rujna 2005. (Hina) - Najveće razlike još nisuprevladane u šesterostranim pregovorima o nuklearnom programu SjeverneKoreje, objavila je u četvrtak Kina nakon sastanka američkih isjevernokorejskih pregovarača u Pekingu.
ZAGREB/PEKING, 15. rujna 2005. (Hina) - Najveće razlike još nisu prevladane u šesterostranim pregovorima o nuklearnom programu Sjeverne Koreje, objavila je u četvrtak Kina nakon sastanka američkih i sjevernokorejskih pregovarača u Pekingu.

"Još uvijek postoje velike razlike u stajalištima oko određenih pitanja", citirala je službena agencija Xinhua kineskog glasnogovornika Liua Jianchaoa, a prenio Reuters.

Kako javlja njemačka agencija dpa u četvrtak su, drugi dan zaredom, razgovarali glavni američki pregovarač Christopher Hill i njegov sjevernokorejski kolega Kim Kye Gwan.

"Ne nazire se postizanje sporazuma", rekao je i glavni japanski izaslanik Kenichiro Sasae novinarima te dodao da se pregovori ipak nastavljaju.

Šesterostrani pregovori Sjedinjenih Država, Sjeverne i Južne Koreje, Japana, Rusije i Kine vođeni sredinom ljeta u Pekingu prekinuti su nakon 13 dana zbog inzistiranja službenog Pjongjanga na njegovu pravu da razvija nuklearni program u civilne svrhe.

Druge sudionice pregovora nastoje privoljeti Sjevernu Koreju da se odrekne nuklearnog programa koji bi mogao voditi i atomskom oružju u zamjenu za izdašnu pomoć toj siromašnoj i izoliranoj komunističkoj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙