FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Otvorena izložba Ivana Kožarića

MOSTAR, 22. rujna 2005. (Hina) - U Mostaru je u četvrtak otvorenaizložba istaknutog hrvatskog umjetnika akademika Ivana Kožarića nakojoj je predstavljeno dvadesetak slika i kipova u bronci ialuminiju.
MOSTAR, 22. rujna 2005. (Hina) - U Mostaru je u četvrtak otvorena izložba istaknutog hrvatskog umjetnika akademika Ivana Kožarića na kojoj je predstavljeno dvadesetak slika i kipova u bronci i aluminiju.

Ovo je prvo Kožarićevo predstavljanje mostarskog publici. za izložene radove u Mostaru Kožarić je rekao da su nastajali tijekom 60 godina njegova umjetničkog stvaralaštva te da predstavljaju, kako se izrazio, malu retrospektivu njegove umjetnosti.

Govoreći na svečanosti otvaranja izložbe Ivica Župan je istaknuo da je Kožarić "najveći hrvatski živući likovni umjetnik". Župan je naglasio kako je Kožarić jedini hrvatski likovni umjetnik koji je do sada samostalno izlagao u Muzeju modernih umjetnosti u Parizu, podsjetivši na parišku izložbu 2002. godine. Po Županovim riječima Kožarić je svoje radove izlagao i na bijenalima u Veneciji, Tokiju i Sao Paolu što se, po Županovom mišljenju, ubraja među najveće svjetske izložbe nakon Drugog svjetskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙