FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ljubljanska banka slovenski "izvorni grijeh"

LJUBLJANA,22. rujna(Hina) - Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan urazgovoru za "Nedeljski dnevnik" ocijenio je da su za neriješenapitanja između Hrvatske i Slovenije krive obje države, te da najvećeprobleme zato imaju slovenski ribari u Piranskom zaljevu i hrvatskištediše Ljubljanske banke.
LJUBLJANA,22. rujna(Hina) - Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan u razgovoru za "Nedeljski dnevnik" ocijenio je da su za neriješena pitanja između Hrvatske i Slovenije krive obje države, te da najveće probleme zato imaju slovenski ribari u Piranskom zaljevu i hrvatski štediše Ljubljanske banke.

"Za svađu su potrebna dvojica. Napravljene su pogreške na obje strane i zbog toga je relativno malo stvari riješeno", rekao je Kučan u razgovoru za "Nedeljski dnevnik", tjedni dodatak ljubljanskog dnevnog lista "Dnevnik", pojašnjavajući da su se stvari nekada mogle lakše riješiti, a da sada postoji nepovjerenje jedne strane prema drugoj.

"Prema položaju hrvatskih štediša u Ljubljanskoj banci bila je napravljena greška i to je izvorni (istočni) grijeh za loše raspoloženje koje prema Sloveniji postoji u Hrvatskoj", rekao je Kučan.

Što se tiče pitanja granice na moru, Kučan je ocijenio da bi se to lako riješilo kad bi se promijenilo raspoloženje na objema stranama. "Uz raspoloženje koje sada postoji u jednoj i drugoj državi taj će se problem teško riješiti, a čini mi se da je arbitraža više traženje alibija kako se osloboditi odgovornosti da se nađe sporazumno rješenje i stvar prebaci na nekog trećeg", rekao je Kučan.

Govoreći o graničnom pitanju, bivši slovenski predsjednik rekao je da treba biti tolerantan. "Potrebna je tolerancija i valja tražiti rješenja kako na tom zajedničkom prostoru spriječavati konflikte, da ne bi ugrožavali mir i sigurnost u Europi", rekao je Kučan za "Nedeljski dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙